Aklımın almadığı konular var!

Örneğin Buca Belediyesi meclisindeki gündemin ‘benzinlik’ olması gibi…
Başkan Kılıç da ‘benzinlik’ eleştirilerine yanıt veriyor…
Konu şu:
Buca Belediyesi’nin ekim ayı meclis oturumunda, önceki aylarda meclis tarafından alınan belediyeye ait benzinlik satışı gündeme geldi. 
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’a borçlanma üzerinden tepki gösteren AKP’li meclis üyeleri, satıştan vazgeçilmesini istedi.  
Satışla belediyenin ileriye dönük yatırımlarının erkene çekileceğini ve daha fazla kazanç sağlayacağını söyleyen Kılıç, belediyeye gelen gelirlerin düşürülmesi ve artan enflasyon rakamlarına işaret etti.
Kılıç, “’Sanki Türkiye ekonomisinde her şey güllük gülistanlık da Buca Belediyesi bundan faydalanamıyor. Yatırımları arttırıp, projelerimizi hayata geçirmek için yapacağız’ dedi. 
Artık yorumu da size bırakıyorum…
Ama şunu söyleyeceğim:
Son yıllarda, yani yeni değil Buca’da siyasiler nedense birbirlerini yemek için büyük mücadele veriyor.
Devler çarpışıyor, vatandaş sadece seyrediyor…
Artık suçlamalar bir yana bırakılmalı İzmir’in ‘Arka Bahçesi’ olarak bilinen Buca, herkesin cazibe merkezi haline getirilmelidir.
Buca’nın tanıtımı da yemek vermek ya da ilan vermekle olmaz…
Üçkuyular’daki ‘benzinlik’ olayın anımsayan var mı?
Yıllarca söylendi, yazıldı, suçlananlar oldu…
Sonuç mu?
Bir hiç!

Genelge sonucu…

Yeşil endüstrinin kalbi, yeşil dokunun üretim merkezi Ödemiş'te 8-11 Ekim 2020 tarihlerinde düzenlenecek 16. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre iptal edildi.  
İçişleri Bakanlığı’nın 2 Ekim 2020 tarihinde yayınladığı 81 ile ek genelgeye göre, STK, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler 1 Aralık 2020 tarihine kadar ertelendi. Ödemiş Belediyesi’nin desteği ile Ödemiş Süs-Bir tarafından organize edilen serginin hazırlıkları devam ederken yayınlanan genelgeye göre iptal kararı açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş; ‘Tarım ve hayvancılık kadar kentimiz ekonomisine büyük katkı sağlayan süs bitkileri ve fidancılık sektörü için hazırlıklarını sürdürdüğümüz sergi, İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre iptal etmek durumunda kaldık. Kentleri yeşil dokuyla buluşturan marifetli ellerin emeğinin karşılığını alabilmesi, üretimin yarınlarda da sürdürülebilir olması için Ödemiş Belediyesi olarak üreticimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.
 
Başkan Duran sorunu dile getirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesi kapsamında Bergama, Dikili, Kınık, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş ilçelerinin merkez mahallelerini de dahil etmesi ve Tire'yi proje dışında bırakması nedeniyle yaşanan sıkıntıyı dile getiren Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 'den söz aldı. 
Başkan Duran ayrıca Başkan Soyer'e sunumunun yanı sıra Tire özelinde öneri ve taleplerini de aktardı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi ortak projelerinin ivedilikle hayata geçirilmesini talep eden Başkan Duran ‘Mezabaha, otopark, yağmur suyu drenaj hattı, kanalizasyon şebekesi yenileme, dere ıslahları, kentsel dönüşüm ve yayalaştırma’ projelerinden bahsetti.
Başkan Soyer ayrıca Tire Belediyesi tarafından daha önce belirlenen noktalarda yağmur suyu drenaj hattı, Mezbaha ve Alay Parkı bölgesinde yapılması planlanan Otopark çalışmalarının yapılacağının sözünü verdi.

DİP EKSPRES

Covid-19 aşısı üretimine başladı

Koronavirüs aşı adayları arasında dünya çapında bir yarış sürüyor. 
Bu, zamana karşı süren bir yarış ve tüm dünya klinik çalışmalar hakkında iyi haberler duymak için bekliyor. 
Çin merkezli şirket Sinovac Biotech'in Genel Müdürü Helen Yang'a Covid-19 aşısı ile ilgili merak edilenler soruldu.
‘Halen devam eden Faz 3 çalışmaları kaç ülkeyi kapsıyor? Toplamda kaç kişinin aşılanması planlanıyor ve faz 3 sürecinin ne zaman sonlanmasını planlıyorsunuz?’ gibi…
Yanıt şöyle:
‘Evet. Faz 3 çalışmaları şu an Brezilya, Türkiye ve Endonezya’da başladı. Ve başvuru aşamasında olduğumuz kimi başka ülkeler de var. Çin dışında, farklı ülkelerde toplamda 30 bin gönüllü ile çalışmayı hedefliyoruz.’
- Türkiye’de şu an devam etmekte olan denemeler hakkında bizimle paylaşabileceğiniz detaylar var mı?

‘Tabii. Türkiye’de süreç içinde toplam 13 bin gönüllüye ulaşmayı hedefliyoruz. Burada iki aşama bulunuyor. İlk aşamada 120 ila 130 gönüllü ile başladı çalışmalar. Bunlar çoğunlukla evde bakım hizmeti çalışanlarından oluşuyor. 
İkinci aşamada çok daha geniş bir toplama ulaşmayı hedefliyoruz az önce ifade ettiğim toplam sayılara ulaşmak açısından. Ve şu an bu aşamaya geçmiş durumdayız.’
- Faz 3 çalışmalarının sonuçlarının başarısı hakkında beklentiniz nedir? 
‘Daha önceki fazların sonuçları yayınlanmış durumda. 
Faz 3 aşamasının ise tam ortasındayız. 
Güvenlik profili şu an için oldukça tatmin edici sonuçlar veriyor. 
Bu verilere dayanarak başarı oranının en az yüzde 80 olacağını öngörüyoruz. Tabii ki şu an testler devam ediyor ve sonuçlar tamamlanmış değil. Belirsiz olan noktalar var ancak sağlam bir güven duyduğumuzu söyleyebilirim şu an.
Türkiye’deki çalışma ortaklarımız oldukça profesyonel ve Türkiye hükümeti de bu noktada testler konusunda ciddi bir katkı koymaya devam ediyor. Testlerin sonuçlanmasıyla birlikte de Türkiye için aşı sağlamayı ve Türkiye halkına ihtiyaç duyulan korumayı ulaştırmayı hedefliyoruz.’