Açık söylemeliyim, iki gün önceki bir İstanbul gazetesinde habere şöyle bir göz atıp ilk kez okuduğumda çok da önemsememiştim. Nedenine gelince artık buna benzer haberleri öylesine sık görür olmuştuk ki, şaşırmamıştım. Üstelik, göz attığım gazete iktidar karşıtı bir yayın organı idi. Doğallıkla bu tür bir haber vermiş olabilirdi.
Ama, aynı gün sabahı televizyondaki haberleri izlerken konuşulanları duyduklarıma inanamadım doğrusu. Nasıl inanayım? Konuşan (!), hem de Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar'dı. Konu da o benim gazetede okuduğum haberin devlet televizyonu TRT'deki canlı yayınından alınmıştı. Evet; ne yazık ki kendisine akademik unvan verilen bu adam devlet televizyonunda konuşuyor, kendince Kuran ayetlerini yorumlayabiliyordu.
O zaman; geri döndüm ve haberin ayrıntılarını bir kez daha okudum. Şimdi, bizler de birlikte okuyalım mı? Ben, anladığım kadarıyla okumaya değer buldum, bakalım siz ne dersiniz?
"NAMAZ KILMAYAN HAYVANMIŞ; TRT'de "Ramazan Sevinci" programına katılan ilahiyat Profesörü Mustafa Aşkar, "Namaz kılmayan hayvandır" dedi.  ...  Aşkar, TRT'de Serdar Tuncer'in sunduğu programa konuk olarak katıldı. Aşkar, "Alnı secdeye gelen bir varlık var mı insanın dışında? Yok. Secde eden tek varlık insan. O zaman ben düz söyleyeyim. Ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır" dedi.
Evet; elbette haberi ben kısaltarak aktardım. Ama, devlet televizyonu TRT'de bu saygın(!) bilim insanımız konuşmasını yaparken el ve kol hareketleriyle alnını göstererek sözlerini pekiştiriyordu.
***
Ben, hasbelkader yazılarımda Atatürkçü düşünceden uzaklaştıkça İslam'ın gerçek değerlerini kaybettiğimizden yakınıp değişik ve canlı örnekler vermişimdir. İşte bakınız; 20.08.2014 tarihli gazetemizdeki yazımda günümüz Türkiye'sindeki hoşgörüsüzlüğe değinip bizi yönetenlerin sözlerinden ufak bir potpori yapmışım. Kanımca; medrese eğitiminin bile gerisinde kalıp kasıtlı ve bilinçli bir şekilde dini değerleri  hırpalayan bu zamane softalarının verdikleri toplum zararı inanılmaz derecede büyüktür. 
Şanı Yüce Kuran'ın şu ayetlerini inceleyiniz. "Bugün size karşı sorgulama ve kınama yoktur. Sizi Allah bağışlasın. O merhametlilerin en merhametlisidir (Yusuf Suresi 92. Ayet), Sen af yolunu benimse, uygun olanı emret ve cahillerden yüz çevir (Araf Suresi 199. Ayet)". Üstelik;  Hz. Muhammed (SAS) hadislerinde bakınız ne diyor?  "Müjdeleyin, nefret ettirmeyin, birbirinizle iyi geçinin".
Bunlara karşın yeni yetme din bilimcilerin bu zamane softalarının örneğin  hamile kadınlar için "Karnı burnunda gezilmez" diyerek mesnetsiz hükümler yaratmalarına ne demeli?  Elbette buna benzer zırvalık derecesindeki sözleri algılayan cahil kesimler de oruç tutmayanlara hakaret edebilmeyi kendilerince görev edineceklerdir. Hiç geri kalınır mı? Kayseri'de bir din adamı Ramazan ayında lokantaların kapatılması gerektiğini söylemedi mi?
İslamı yanlış anlayanlar yüzünden işte IŞİD, işte Boko Haram ve işte Hızbullah ve benzerleri ortalıkta dolaşmıyor mu? Söyler misiniz Irak'ta, Suriye'de İslam adına kafa kesenler; ABD'de, Fransa'da toplu katliam yapanlar, Londra'da ve ülkemizde bomba patlatanlar düşünce küplerini kimlerden dolduruyor olabilirler?   
"Hayatta en hakiki mürşit İlimdir" diyerek  öğretim sistemini bu yönde oluşturan, medrese eğitimini ortadan kaldıran Atatürk'ü gözünüzün önüne getirin bir de günümüzdeki eğitim sistemindeki çarpıklıkları değerlendirin. Geleceğimizin ne denli sıkıntılara gebe olduğunu bilmem yinelememe gerek var mı? 
Esenlikle kalınız...    
TÜRKÇE İÇİN ÖZEL NOT:
Flim değil FİLM (TDK Türkçe Sözlük Sh. 877)