Geçtiğimiz Cuma, Cumartesi, Pazar cehennemin kapısını kapattım. Ne demek mi istiyorum? Anlatayım, bugün hafta başı köşe yazımı hazırlıyorum. Yazacak o kadar çok şey var ki. Ama yazabileceklerim çok az. Doğruları veya doğruluğuna inandıklarımızı söyleyemiyoruz. Teröre ve destek verenlere şiddetle karşıyım ama kurunun yanında yaş da yanmasın. Şu an 30 binin üstünde insanımız tutuklandı, 100 bine yakın insan açığa alındı, 60 bine yakını meslekten atıldı, sayıları ailelerle çarpın, sonuçla çarpılın. Ve yarın neyle uyanacağımıza, bize ne olacağını bilemiyoruz.

***

Hafta sonu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 72 Mezunlarının 44. yıl buluşmalarına katıldık. Eşimin, ben de eş durumundan, Türkiye'nin her yerinden gelen sınıf arkadaşlarının içinde zaman tünelinden geçip binlerce anılarını dinledik. Akyaka Yücelen Otelde ve havanın bahşettiği 32 derecede bir günü mavinin her tonunda tekne turunda geçirdik. Ev sahipliğini EÜTF 72 mezunu, günümüzün değerli Muğla Belediye Başkan Dr. Osman Gürün ve eşi Gülsüm Hanımın yaptığı etkinlikte cennet koylarda, cennet kıyılarda, cennet Yücelen'de 3 gün geçirdik. Bu nedenle girizgâhta yaşantımın cehennem olduğu tümcesini (3 gün öncesi) kullandım. Çocukluğumun, gençliğimin, olgunluğumun geçtiği yıllar öncesi, sıkıntı ve stresle bile bugünlerim yanında cennetmiş.

***

Bu Pazartesi haftaya başlamam da cehenneme dönüş! Haftalardır, aylardır, yıllardır yazıyorum. Referanslarım 43 yıllık evlilik üniversitesinde halen öğrenci olmak, sınavlara girmek. 1980'li yıllardan bugüne onlarla, STK'larda koşuşturmam inanın gündüzlü, geceli. Çoğunlukla insanlarımızın, kadınlarımızın özellikle de çocuklarımızın durumuyla ilgili çabalıyorum. Nerede kalmışım diyemeden, gözüme çarpan ilk haberle haşlandım. Anayasa Mahkemesi, TCK'daki 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı istismar sayıp 8-15 yıl arası hapis öngören maddeyi iptal etti. 103. maddenin birinci fıkrasındaki 15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına ilişkin hüküm bundan sonra iptal. Efendim, okuduğumuz zaman biz normal insanların algılayamadığı gerekçelerle bu maddeleri 6'ya karşı 7 oyla gelen bu iptalin vebalini, bu yediliye havale ediyorum. Birden aklına geliyor, ışıklar içinde uyusun, değerli İslam alimi Yaşar Nuri Öztürk'ün konuşmaları, ünlü kitabı "Allah ile aldatmak". Tüm bu bildiklerimiz, anladıklarımız.

***

En değerli varlıklarımız çocuklarımız, geleceğin nesli. Ama adli tıp verilerine göre çocuk cinsel istismar vaka sayısı her ay 650 civarı ( 27 kasım 2014- İstanbul Bia Haber Merkezi ). Çocuk istismarını incelemek için kurulacak komisyona AKP'nin hayır dediği hatırımızda. Bugün de dünya gündeminde yer aldığımız haber de AYM'nin son kararı. Hükümete de 6 ay süre vermiş düzenleme için. En son, Zonguldak'ta 9 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan 72 yaşındaki adam iyi hali ve yaşı göz önünde bulundurularak; önce toplam 9 yıl 2 ay hapis cezası, sonra da mahkemede sanığın duruşmalardaki iyi hali, yaşı "samimi (!) " anlatımı, tutuklu kaldığı süre ve Yargıtay sürecini gözeterek hükümle birlikte tahliye kararı vermesi.
Cennette miyiz de, ben cehennemde gibi hissediyorum?