Göztepe, ligin en zayıf takımı ile karşı karşıya geldi. Kardemir Karabükspor, ligin dibine demir atmıştı ve gelecek sene oynayacağı 1. Lig'in hesaplarını yapıyordu uzun süredir. Kolay bir hafta olacaktı Göztepe için.

Mücadele başladığında, ilginç bir şekilde Karabükspor etkili oynuyordu. İlk dakikalarda gol bile bulabilirdi. Ancak bu çok kısa sürdü. Göztepe, oyuna iyice asıldı, dizginleri eline aldı. Rakibini küçümsemediği ortaya çıktı. Sürekli rakip kalede göründü, bu da 11. dakikada golü getirdi.
Golden sonra tempo biraz düştü. Temposu düşmeyen bir oyuncu vardı sahada, o da Halil'di. Hem hücumda hem defansta, hem sağda hem de solda; her yerdeydi.
45+1'de 2. gol geldi. Bu golde de Sabri'nin içine Quaresma kaçmıştı. Ortalar gibi yaptı, rakibini yatırdı, çekti topu, pasını verdi ve sonrasında gol geldi. Ama bu golde Karabüklü hücum oyuncusu Leandrinho'nun da katkısı büyüktü. Defans ofsayt yapmak amacıyla ileriye çıksa da, o geride kaldı ve ofsaytı bozan isim oldu.

Muhammet Enes de parladı

2. yarıda oyuna giren Muhammet Enes de göze batan oyuncular arasındaydı. Çok çalıştı, güzel hareketler yaptı ve eğer aklını futbola verir çok çalışırsa, gelecekte adından çok bahsettireceğini gösterdi. Ceza alanı dışından, ayak içi fasollu vuruşu, direkten döndü ve Ghilas hamle yaparak boş kaleye topu gönderdi.
Fark 3'e çıkınca Halil'in yerine Demba Ba oyuna girdi. Taraftar da ıslıklamaya başladı. Sonrasında 'Burası Göztepe, Beşiktaş değil' tezahüratında bulundular. Bununla da kalınmadı, top her ayağına geldiğinde ıslıklayan bir grup taraftar da oldu. Hatta atılan 4. golde asisti yapan Demba'ya sarıldıklarında bile ıslıklandı.
Konuk takım iyice oyundan düştü. Nitekim Castro, orta sahadan aldığı topla, rakip ceza alanına kadar ilerledi, karşısına hiç kimse çıkmadı. Demba Ba'ya verdiği pasla, gol attırmayı başardı ve bu da maçın skoru oldu: 5-0. Maçın adamı olarak da 2 gol atan Ngando seçildi taraftarlarca.
Karabükspor, aslında çok kötü bir takım değil. Küçümsendiği takdirde can yakabilir ki bunu yaptığı da olmuştu. Sorun takım oyunlarında. Genellikle herkes kendine oynuyor. Tamamen kopukluk var. Bunun da sebeplerinden biri, lige erken havlu atmaları, düşmeyi biraz erken kabullenmeleri.
Sarı kırmızılı bazı oyuncular, topa müdahale etmek isterken, sık sık kayarak düştüler. Tesadüf müydü, hiç bilemeyeceğim.
Alınan 5-0'lık farklı galibiyetle Göztepe 5.'lig yarışında bir avantaj yakaladı ve averajını biraz olsun düzeltti. İlginçtir ligde bu haftaya girilirken 5 takım dışında tüm takımların averajları eksilerdeydi. Göztepe şimdi nötrleştirdi yani sıfırladı.