Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği yıllarda öğretmenler kongresini düzenleyerek asıl savaşın cehaletle yapılacağına dikkati çeken Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır" diyerek seslendiği öğretmenlere bu nedenle çok önem vermişti.
Attığı temeller o kadar sağlammış ki, bugün ona layık öğretmenlerimiz, kalpleri onun sevgisiyle dolu, gösterdiği yolda aydınlatıyorlar çocuklarımızı.
Geçen hafta İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde, "Kurşun Kalem Vakfı"nın organize ettiği toplantıda bunun bizzat tanığı oldum. Medyada da yer almıştı önceden, bu nedenle gıyaben tanıyordum. İzmir'de olduğunu duyunca hemen katılımcılar listesine ismimi yazdırdım. Hem bir Türk kadını hem de öğretmeni olarak, bu muhteşem kadına, meslektaşıma duyduğum saygı ve tanıma isteği beni birkaç gündür yürütmeyen dizlerime derman oldu. İyi ki gitmişim, okumak başka görsellik ile yaşamak bir başka.

Köyde kurslar aç

Atatürk'ün " Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözü kulaklarımda çınlarken (umuduma umut kattı). Bizlerin " Bir Dilek Yetmez" sloganı ile tanıdığı Dilek Livaneli 1981 Samsun'un Bafra ilçesi doğumlu.
Gazi üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu. Şu anda Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde sınıf Öğretmenliği Yüksek Programına devam etmekte. Öğretmenliğe başladıktan sonra 2000 yılında Samsun'un Kumköy ilkokulunda göreve müdür ve yetkili öğretmen olarak "Okulum gençleşiyor" projesi ile başladı.
Öğrenciler için okulun bir odasını      satranç, drama, müzik içeren (hobi sınıfı ) haline getirerek kamu ve özelden sponsorluklar bularak öğrencilerini İstanbul, buz pateni, opera, sinema ve tiyatro ile tanıştırdı. Okulun dışından başlayıp içini bitirdikten sonra köyde okuma yazma kursları başlattı.

Dünyanın en başarılıları listesinde

Kadınlar ve annelerin hem ekonomik özgürlüklerini hem de özgüvenlerini kazanmaları için devlet ve özel sektör desteği bularak öncelikle bir ayakkabı atölyesi kurdu, girişimcilik ruhu ile. Varkey Gems Vakfı tarafından 2015 küresel öğretmen ödüllerine aday gösterildi. Dünyanın en başarılı 50 öğretmeninden biri seçildi. Avrupa parlamentosu tarafından uluslararası " Kadın Girişimci" ödülü aldı. Tespitleri: Sahip olduklarımla ne yapabilirim? Öğretmenlik rahatsızlık mesleğidir,    etrafımda gördüğüm her iyi şey eğitimin, her kötü şey eğitimsizliğin bir sonucudur.    Sponsorlarımız hayal ortaklarımızdır. Bilgiye ulaşmak teknolojiye tıklayarak, sevgiye ulaşmak kalplere tıklayarak gerçekleşir. En önemli hedefim mutlu çocuklar yetiştirmektir.

En kalbi şükranlarımla

Ne demişti Atam "Öğretmen bir sanatkardır, yarının temelini attığı gibi değerli kişilik hamuruna da biçim verir. Ulusları kurtaran yalnız ve ancak "ÖĞRETMENLER"dir.
Dilek Livaneli, varlığın için Tanrı'ya, yaptıkların ve yapacakların için sana, en kalbi şükranlarımla. Bu organizasyonu yapan, Eğitim Fakültesi öğrencilerini burs ve eğitim desteği ile geliştiren onlarla örnek eğitimci modeli yaratmak için çalışan Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Başkanı Yeşim Yassıoğlu ve üyelerini de, "Bir Dilek Yetmez" iyiyi çoğaltmak gerekir amacı ile Dilek Öğretmeni bizlerle buluşturduğu içinde sonsuz teşekkürlerimle...