Olgunluk döneminde kalan yıllarımı saydım ve yaşadığımdan çok daha az zamanın kaldığını keşfettim. Bir şekerleme paketi kazanmış küçük bir çocuk gibi yıllarda büyük zevkle ve iştahla yedim, ama azalmaya başladıklarını hissedince artık ya teker teker tadını çıkararak yiyorum artık yasaların ve yönetmeliklerin tartışılıp durduğunu ve hiçbir şey işe yaramayacağını bildiğim sonsuz toplantılara ayıracak zamanım yok.

Takvim yaşlarına rağmen hala büyümeyen aptal insanlara destek olmak için de zamanım yok. Vasatlıkla uğraşmak için de zaman ayıramam, şişmiş egoların bulunduğu toplantılara katılmayı hiç istemiyorum. Artık dalaverecilere ve çıkarcılara tahammül etmiyorum, başarılı olmuş insanların yerine geçmeye can atan şu kıskanç insanlara hiç tahammülüm kalmadı. Üst düzey bir makam için yapılan kavgaların çirkin sonuçlarına tanık olmaktan nefret ediyorum.

*

İnsanlar içeriye değil sadece başlıklara bakar oldular benim zamanım ise başlıklarla uğraşmayacak kadar değerli artık özü istiyorum. Ruhumun acelesi var. Pakette şimdi daha az şeker kaldı. İnsan onurunu ve gerçekleri savunan sorumluluktan kaçmayan başarılarından dolayı şişinmeyen kendi yanlışlarını gülebilen vaktinden önce oldum demeyen insan olmayı anlamış insanlar da yaşamak istiyorum. Asıl olan yaşamı değerli kılmış eylemlerinizdir yaşamın sert darbelerinden yumuşak bir ruhu ile çıkmayı başarabilmiş ve başkalarının yüreğine dokunabilen insanlarla olmak istiyorum. Evet, olgunluğun bana getireceği o doluluğu hissetmek için acelem var. Elimde kalan tek bir şekerlemeyi bile yitirmek istemem amacım sevdiklerimle vicdanımla barış içinde ve huzurla dolu olmaktır. O umarım sizin için de aynısı olur, çünkü her halükârda yaşlanacaksınız.

*

Sevgili okuyucularım biraz sakinleyip, dinlenip düşünmek, aslında bir yıldır belki bilinç altında fark ettiğimiz, kısacası yüzleşmeye ertelediğimiz pek çok şey. Ben bir tadımlık paylaştım. Tümü kitapçılarda. Kitabın adı “Olgunluğun Kıymetli Zamanı”. Yazarı Mario Raul de Morais Andrade. Brezilyalı şair, romancı, müzikolog, sanat tarihçisi, eleştirmeni ve fotoğrafçı. Brezilya modernizminin kurucularından aynı zamanda Fransa şeref nişanı Brezilya kültür liyakat nişanı sahibi. Keyifli okumalar…