İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan Altay - Keçiörengücü maçına önce Paixao, sonra da hakemler damga vurdu. 

Karşılaşmaya Altay iyi başlayamadı. Oyunu kendi yarı alanında oynamak zorunda kaldı. Bunda rakibinin iyi paslaşması, akılcı ve istekli oyunu etkili oldu. Topla çıkarken kendi yarı alanında pas yapabildi ama orta sahaya top taşımak istediğinde presle karşılaştı. Herkes pres altına alındı. Kolay kolay top aldırılmadı, aldırıldığında sertlikle karşılaştı. En önemli isimlerden Paixao ve Tatos için özel önlem alınmıştı. Özellikle Tatos topu her ayağına aldığında 2 hatta 3 kişinin baskısına uğradı.
Keçiörengücüne her top geçtiğinde tam saha baskı yapılmaya çalışıldı, güzel paslaşmalarla bu pres aşıldı. Adam adama oynanamadığı ve boşta çok oyuncu bırakıldığı için de kendi yarı alanına, hatta ceza alanı önüne kadar çekilmek zorunda kaldı siyah beyazlı takım.
Altay ancak 20. dakikadan sonra dengeyi kurmayı başarabildi. Bu dakikaya kadar, neredeyse tek kale oynanan maça rağmen, tek bir pozisyon bile göremedik. Ceza alanı önüne kadar gelindi, ceza alanı içine girilemedi.
***
Mücadelede ilk pozisyon 28. dakikada geldi. Kappel sağ taraftan orta yaptı, Paixao kafa vurdu ama kaleye uzaktı ve top çok yavaştı. Gol olması imkânsız gibi bir şeydi. Müsabakada kaleyi bulan ilk top ve ilk tehlike bu oldu.
36. dakikada yine Paixao sahne aldı. Kappel yine sağdan topu taşıdı, ceza alanına yerden topu gönderdi, ayaktan seken topu Paixao önünde buldu, altı pas çizgisi dibinden biraz arkasında kalan topa vurdu, inanılmaz bir şekilde auta attı. 41'de Kappel'den bir orta daha, Paixao kafa, aut.
72'de Kappel bu sefer şut çekti. Kaleciden dönen topu bomboş pozisyonda Paixao tamamladı, üstten dışarı. İnanılmaz bir gol daha kaçırdı. Ayak içi kaleye yavaşça havadan vursa dahi gol olurdu, o abandı, kaleyi tutturamadı. Bunu halı sahada kaçıran bir oyuncu ile bile dalga geçilir. Paixao'nun hali bu kadar vahimdi bu maçta. Adeta yerlerde sürünüyordu. Hemen ardından Putsila'nın aşırtma pasına Leandrinho ayak uzattı, yakın mesafe olmasına rağmen kaleci Metin çıkarmayı başardı.
***
Paixao'nun görevi bitti, hakemler sahneye çıktı. Önce Keçiörengücü'nde Uğur'un faul bile yapmadığı pozisyonda, faul kararı verildi ve üstüne üstük sarı kart çıktı. Bu 2. sarı kartıydı ve oyun dışı kaldı.
Altay baskısını arttırdı, rakibi iyice geriye çekildi. Kontra ataklarla tehlike yaşatmaya çalıştı. 2. hakem faciası da verilmeyen gol oldu. 85'te Kappel ortaladı, Özgür kafa vurdu, direğe çarptı. Kaleci Metin elini uzatıp, topu çıkardı. Ama sol ayağı çizgide idi ve eliyle uzanıp, topu içeriden çıkarmıştı.
***
Maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
Devamlı yön değiştiren, bir esen bir duran, şiddetini zaman zaman arttıran rüzgâr da oyuncuları çok zorladı.