Otoriter liderler, zamanla propaganda faaliyetleri aracılığıyla kendilerini "kült liderler" olarak inşa etme yolunu seçerler. Kült liderlik, kitle iletişim araçları kullanılarak bir politik aktöre insanüstü özellikler atfetme ve onu milletin tartışmasız lideri haline getirme süreci olarak tanımlanabilir.
Örneğin İtalya'da Benito Mussolini, "il duce" (lider) unvanını kullanmaya başlamış, Roma İmparatorluğu'nu diriltme misyonunu gündeme taşımış, bu hedefe ulaşmak için de İtalyan halkının koşulsuz desteğini talep etmiştir. Mussolini kült liderliğin inşasında ise en çok basını ve propaganda afişlerini kullanmıştır.
Kült liderlik inşasında kitlelere tek yönlü iletişim yoluyla mesajlar sistematik bir biçimde iletilir. Bu yönde sadece "beyaz propaganda" yöntemleri, yani gerçeklerin kamuoyuna aktarılması yeterli görülmez. Ondan çok daha yoğun bir biçimde "gri propaganda" ve "kara propaganda" kullanır. Gri propaganda, propagandacının yalnızca istediği doğru bilgileri kamuoyuna aktarmasıdır. Yani doğru bilgilerden işine yarayanları kullanması, işine yaramayanları saklamasıdır. Kara propaganda ise yalnızca yalan ve yanlış bilgilerin kullanılması yoluyla kitlelerin manipüle edilmesidir.
Bugün, kara propaganda sürecinin tam ortasındayız. Yandaş basın ve yayın organlarının haberlerinde gerçekle bağ neredeyse koptu. Haberleri bilim kurgu film izler gibi izliyor, gazeteleri sürrealist bir deneme okur gibi okuyoruz. Enflasyon rakamlarının pazardaki enflasyonla bağlantısı koptu. İşsizlik rakamlarının gerçek işsizlik rakamlarıyla alakası kalmadı. Yargının adaletle işi bitti. Rant şebekeleri köşe başlarını tuttu. İktidar destekçiliği normal... Muhalefet destekçiliği ayıp... Tutarsızlık normal. Kararlılık ayıp. Fişleme normal. Ses çıkartma ayıp...
Alacakaranlıktayız. Peki, güneşin doğmasına mı yoksa batmasına mı en yakın andayız?
Bu sorunun cevabını başkaları değil, siz belirleyeceksiniz.
Umut var. Belediye seçimleri bir milat. Yeni bir siyaset anlayışı toplumdan destek buluyor. Ya da toplum, yeni bir siyaset anlayışını dayatıyor. Bu partiler ötesi bilinç oyunları bozuyor. Maskeler düşüyor.
Alacakaranlıkta kara propagandaya karşı beyaz propaganda tek seçenek. Doğruları; yalnızca doğruları söylemek. Gerçeği aramak, gerçeği yazmak. Yalanı gerçekle yıkamak... Korkuyu korkutmak.
Bunu yapacağız.  
Her şeyden evvel çocuklarımız için...
Her şeyin çok güzel olması için gerçeğin lideri, gerçek lider Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte Bandırma Vapuru'na tam 100 yıl sonra yeniden binmeye ne dersiniz?