Pazartesi günü Londra'ya gelen Trump'ın ziyareti için hazırlıklar aylardan beri sürmekte idi.  
Başkanın içinde olduğu zaman Air Force One ( Hava Kuvvetleri 1) adı verilen ve başkanın kullanımı için hazır tutulan,  özel değişikliklere uğramış 2 adet Boeing 747-200 B uçağının ikisi birden talep edilmişti. Çünkü Trump sadece First Lady'i ve danışmanlarını değil tüm erişkin çocuklarını ve eşlerini de Londra'ya götürecekti.


4 motorlu bu jet uçaklarının her biri radar karıştırıcılar ve ısı güdümlü füzeleri uzaklaştıracak fişekler dahil ileri hava savunma sistemlerine sahipler. Havada yakıt ikmali yapabiliyorlar. Kabinlerinde 85 telefon olmasının dışında, Air Force One özel güvenli iletişim sistemleri ile 370 metre karelik bir alanda seyyar komuta merkezi olarak da görev yapabiliyorlar.  
Her ne kadar Trump en çok sevdiği yemek 'fast food' hamburgerlerini uçağa kalkıştan önce yükletiyorsa da iki mutfakta 100 kişilik yemek kısa sürede hazırlanabiliyor. Bu yemekler herhalde Trump dışındaki konuklara, VIP'lere, basın mensuplarına, güvenlik ve idari görevlilere sunuluyor.
Başkanın hareketinden çok önce, bir kaç kargo uçağı daha yola çıkıyor ve Başkan'ın zırhlı limuzinlerini ve helikopterleri hedef kente taşıyorlar. Bunların arasında General Motors'un özel değişiklikler yaparak ürettiği siyah renkli bir limuzin, 'Cadillac Bir' var. Limuzinin gövdesi zırhlı ve camları kurşungeçirmez (tabii ki bu nedenle de hiç bir zaman açılamıyor). Savunma sistemleri arasında göz yaşartıcı bomba atarlar var. Bu araçtan biraz da şefkat(!) ile The Beast (Canavar) diye söz ediliyor.
İngiltere'deki hazırlıklar da bundan daha az yoğun değildi tabii. Trump'un İngiltere'ye yaptığı ziyaretin İngiliz vergi verenlerine yani vatandaşlara yükü şimdilik 18 milyon sterlin (yaklaşık 132 milyon TL) olarak hesaplanıyor. Bu hesabın içinde sadece güvenlik, polis tedbirleri ve Başkan'ın kişisel gereksinimleri değil aynı zamanda Londra'nın merkezinde ve Buckingham Sarayı çevresinde ve birçok kentin sokaklarındaki Anti-Trump protestolarına katılan on binlerce kişinin polis tarafından kontrol altında tutulmasının maliyeti de var.
Majestelerinin resmi davetine mazhar olan ve Buckingham Sarayı'nda kalan daha önceki iki ABD başkanı Barack Obama ve George W. Bush'dan farklı olarak Trump Saray'dan helikopter ile birkaç dakika mesafedeki Amerikan Büyükelçiliği rezidansında kaldı. Saray, basında Trump'un hor görüldüğü iddialarına hemen cevap vererek Saray'da ağırlayamamanın sebebi olarak sarayın başlayan 10 yıllık renovasyon projesini hatırlattı. Ancak ben yine de bu 10 yıllık renovasyon projesinin Temmuz'da başlamak yerine neden Nisan'da başlatıldığını ve bunun bir rastlantı olup olmadığını sorguluyorum.   


Trump Baby Blimp denilen  'Öfkeli Trump Bebek' balonu yine sokaklardaki on binlerce protestocunun üzerine yükseldi.
 Bu yıl bir de altın renkli bir tuvalet üzerinde oturan ve akıllı telefonundan tweetler yağdıran Trump Robotu da vardı sahnede.
Yaratıcı bir ergen, başkanı kalacağı Amerikan Büyükelçiliği rezidansına taşıyan Marine One (Deniz Piyadesi 1 ) helikopterinden görüleceğini umarak, dev bir penis, bir kutup ayısı ve bir iklim değişikliği mesajını ailesinin Trump'un indiği Stansted Havaalanı yakınındaki çiftliğinin çimlerini biçerek yazmış.
Başkan, protestoları görmediği ya da duymadığı tavrı sergilerken, kendisi ziyaretine yakın günlerde nefret fırınını küreklemekle meşguldü. Pakistanlı ve Müslüman bir aileden gelen Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan ile tweet savaşına girerek onu 'taş gibi soğuk bir zavallı' olarak adlandırdı. Londra'nın tartışmalı eski belediye başkanı ve Brexit destekçisi Boris Johnson'u,  partisinin desteğini kaybeden ve bugün istifasını Kraliçe'ye sunacak Theresa May' in yerine başbakanlık için açıkça destekledi. Johnson da Trump gibi, lafını esirgemeyen ancak gerçekleri saptırma huyu olan renkli bir kişilik.


Yıllardır Türkiye bağını açıkça vurgulamamaya çalıştı. 1903'te bir İngiliz kadını ile evlenen büyük dedesi Ali Kemal, İngiliz işgali sırasında Damat Ferit Hükümeti'nde yer alan, milli mücadeleye ve Mustafa Kemal'e muhalif bir gazeteci ve politikacı. 1922'de düşmanla işbirliği ve vatana ihanet suçlaması ile yargılanacağı Ankara'daki mahkemeye giderken İzmit'te halk tarafından linç edildi.  
Boris Johnson, 2016 Brexit Referandumu öncesi politik tartışmalar başlar başlamaz göçmen soyundan gelmekle gurur duyduğunu ileri sürmeye başladı.
Belki de en eğlenceli protesto Majestelerinin kendisinden gelmiş olabilir. BBC News haber kanalı web sitesinde sabah okunabilen ancak öğleden sonra kaldırılan haber şöyle idi:
Kraliçe kendine has tarzı ile başkan ile arasına küçük ama yadsınamaz bir mesafe koydu. Majestelerinin 'Eton Mess' (Eton Karmaşası) tatlısını ziyafet menüsüne koydurma kararı bazıları tarafından, İngiltere'ye gelir gelmez, en sevdiği eski Eton Mezunu Boris Johnson'un Theresa May'in yerine mükemmel bir başbakan tercihi olacağını açıklaması ile ilgili Trump'a şaka yollu bir uyarı idi. Tabii ki bunların hepsi inkara ve aşırı yorumlama suçlamasına da açık.
NOT 1: Eton Mess çilek, kırık beze, katmerli köpük kremadan yapılan geleneksel bir İngiliz tatlısı. Eton ünlü bir okul. Mess ise karmaşa/ karışıklık anlamına geliyor.
Tatlının ilk yazılı kaydı 1893'ten.  Kaynağı ile ilgili genel kanı Eton Koleji'nin geleneklerinden çıktığı ve Harrow School ile her yıl yaptıkları ve 182 yıldır oynanan geleneksel kriket maçında izleyicilere ikram edildiği yönünde. Harrow ve Eton, sadece erkek öğrencilerin okuduğu, İngiltere'nin en prestijli, yatılı ve özel iki okulu. İngiltere'nin önde gelen pek çok politikacısı, avukatı, iş önderi ve yüksek kamu görevlisi bu iki okuldan mezun.  İngiltere'de bu okullarda okumanın, mezunlarına seçtikleri alanlarda ilerlemede büyük avantaj sağladığı kanısı hakim.
NOT 2:  Boris Johnson'un tam adı Alexander Boris de Pfeffel Johnson. Rus ismi nereden geliyor? İlginç hikâyesi var tabii. Annesi babası Meksika'da tatildeyken, annesi hamile. Doğum belirtileri artıyor ama Meksika'da doğum yapmak istemiyorlar. Havalimanında New York'a bilet bulmaya çalışırken Rus bir işadamı iyilik olarak kendi New York biletini hediye ediyor. İyiliksever Rus'un hatırasına adına Boris ekleniyor ve ilk isim olarak en çok bu benimseniyor.