Pandemi ile birlikte!


Gülseren E. YENİÇAY

Gülseren E. YENİÇAY

31 Ocak 2021, 08:40

Lal Medya'dan arkadaşım Nurhayat Talay hafta içinde İzmir Mutfak Kültürü Derneği toplantısına davet etti.

Perşembe günü saat 11.00'de pandemi sürecinde yeme-içme sektörünün sorunları konuşulacaktı.

Hatta derneğin başkanı Sibel Önbaş ile de görüştüm, pandemi nedeniyle kesinlikle gelemeyeceğimi ama derneğin takipçisi olduğumu ve çalışmalarını mutlaka değerlendirmek istediğimi söyledim.

İzmirliler ve lezzetçiler bilir;

Kemeraltı Havra Sokağı yanında Lagora old Town'daki toplantıda, seçkin ve seçicilerin müdaimî olduğu 'Adil Müftüoğlu Lokantası' üçüncü kuşak yöneticisi Alpay Okyay, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, kısa adı İZPAD olan İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şef Mustafa Buğday ile tabii ki bulunulan mekânın işletmecisi Hakan Korkuter yeme- içme sektörünün sorunlarını anlatacaklardı.

Son yıllarda moda olan sözcük olan Moderatör de, varını yoğunu 'yemek sektörünün gelişmesi' için harcayan Sibel Önbaş yapacaktı...

Mutlaka yapmışlardır...

Sanıyorum az sayıda konuk da bundan çok yararlanmıştır.

Nedense bu kadar önemli ismin bir araya geldiği ve mutfağın ustalarının görüşleri bir eser yani kitap haline getirilecekken, hiç ama hiçbir yerde yer almamasına hayret ettim.

Bu tatil gününde, belki de İzmir Mutfak Kültürü Derneği yönetici ile üyeleri kadar benim de canım sıkıldı.

Belki de diyeceksiniz, 'gazeteler neden satılmıyor?' sorusunun şıklarından biridir bu!

Sonradan öğrendim; bu tartışma Web'de yani internette yayınlanmış...

Özetle önemli bir buluşmayı kaçırmış oldum...

*- BIKMADAN DEVAM

Tüm siyasilerin, iş insanlarının, esnafın, memurun, garibimin kısacası İzmir'in köklü lokantacısı Alpay Okyay'ın bıkıp bitmeyen mücadeleci ruhu, kimseye boyun eğmeyişi umarım gençlerimiz tarafından olduğu gibi her girişimci tarafından da örnek alınır.

Küçük bir örnek vereyim:

Değerli dostlarını ve meslektaşlarını örgütledi...

Akşam saat 21.00'de İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde yaptıkları paylaşımlarla, ''HES kodu ile açılmak istiyoruz!' diyerek yetkililerin tabii ki en başta Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarının dikkatini çekmek istedi.

Davet şöyle idi:

'Sesimizin daha gür çıkabilmesi açısından siz değerli dostlarım ve meslektaşlarımın da sosyal medya hesaplarınızda, hikâyelerinizde paylaşım yapmaya, bu etkinliğe katılmaya, düşüncelerinizi belirtmeye davet ediyorum.'

*- EKMEK NEREDE?

okantacıların sesi olmayı sürdüren İzmirli Alpay Okyay, 'ekmeğimizden oluyoruz' diyerek şunları söylüyor:

'Yeme içme sektörü olarak; devletimizden beklentimiz açık ve net durumdadır.

Her işletme, devletin belirlediği sağlık kurallarına uygun şekilde açıksa biz de aynısını talep ediyoruz.

Ayrıca bu pandemi süreci tamamen bitene kadar devlet borçlarının, elektrik, su, doğalgaz ve kullanılan kedilerin ertelenmesini, süreç bittiğinde makul bir yapılandırma talep ediyoruz.'

*- SÖYLENENLER

Yeme – içme sektörü kendi arasında şunları söylüyor:

'Üst sınıf yaşar, orta sınıf şikâyet eder, alt sınıf şükreder, derler.

Evet, günümüze tam da uydu!

Üst sınıf Uludağ'da...

Esnaf 'öldük- bittik!' diye şikâyet ediyor.

Vatandaş, gelen Allah'tan deyip kaderine razı edilmiş; 'Yetkililer ne yapsın?' diyor...

Son sözümüz:

'Kandırıp durmayın artık bizi, çok yorulduk!'

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.