Takipçisi olacağımız yazmıştık. Kapatılan, Özkanlar Pazaryeri'ne de alternatif olacak Bornova Yeni Pazaryeri, esnaf tarafından sevinçle karşılandı. Tabii ki bizler tarafından da...
Çünkü o günleri anımsayın, yüzlerce pazaryeri esnafı  günlerce aylarca Bayraklı Belediyesi önünde toplanmış, hatta tüm partileri ve milletvekillerini ziyaret etmiş ama sorunlarına bir çare bulunmamıştı. Özellikle reklamı yani parayı seçenler sorunu görmezden gelmişler, sadece ve sadece Haber Ekspres her şeye rağmen pazarcının ve halkın yani mağdurların yanında yer almıştı.

Çiçek verdiler

Bornova Belediyesi'nin İzmir Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altında Yeni Pazaryeri açacak olması sadece bölgedeki vatandaşlar değil, Özkanlar Pazaryeri'nin 2017 yılı sonunda mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından mağdur olan pazarcı esnafında da büyük memnuniyet yarattı.  Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından İzmir Pazarcılar Derneği'ni ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, esnaf tarafından alkışlar ve tezahuratlarla karşılandı. Pazarcılar, İduğ'a çiçek vererek teşekkür etti.

Yerel üretici ve kadınlar

12 bin 219 metrekare alanda kurulacak pazarda, 640 tezgahın yer alacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, sadece bir değil haftanın belli günleri açık kalacak aktif bir pazar hedeflediklerini söyledi. Yeni pazaryerini en kısa sürede hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden İduğ, pazarda özellikle yerel üreticilere ve kadınlara daha geniş imkân sağlayacak düzenlenmeler planladıklarını kaydetti.

Artık şart oldu

Komşumuz Yunanistan'da balık var. Biz ise balık ithal ediyoruz. Yunanlılar, Avrupa Birliği'nin avlanma standartı olan 40 metre derinlik sınırına uyuyorlar. Bizde ise 25 metrede balık avlanabiliyor. Üreme alanlarının kontrol altında tutulması, ülkemiz kıyılarının ciddi bir plan ile korunması gerekiyor. Bunun için mutlaka bir Denizcilik Bakanlığı kurulmalı. Ayrıca süngercilik gibi denizciliğin çeşitli dalları var. Bunları unutmamak lazım.

150 milyon kişi yoksulluktan kurtuldu

Asya ülkelerinin yoksullukla mücadelesinde önemli başarılara imza atıldı. Bo'ao Asya Forumu tarafından açıklanan son rapora göre, bölgede yoksulluğu yarıya indirme hedefine ulaşıldı.
Rapora göre Çin, 2010 yılında 165 milyon olan yoksul nüfusunu 16 milyon 600 bine düşürdü.
Ülkedeki yoksulluk oranı da 2010 yılında yüzde 17,2 iken, geçen yıl yüzde 1,7 olarak belirlendi.

DİP EKSPRES

Dijital Dönüşüm

Dijitalleşme, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde değer yaratmak isteyen sanayi firmalarının gündemindeki en önemli konulardan biri konumunda. İmalat sanayinde yer alan firmaların, üretim modellerinden yönetim kültürüne, müşteri ilişkilerinden tedarik zincirine kadar tüm uygulamalarını dijitalleşme sürecine uygun şekilde gözden geçirmeleri gerekiyor.
Dijital Dönüşüm Mini MBA Programı, farklı alanlardaki dijital dönüşüm uygulamalarını ele alarak, firmalara dijital dönüşüm yol haritalarını oluştururken vizyon kazandırmayı hedeflediği için İzmir için da şarttır.
Program, katılımcıların ihtiyaçlarını ele alacak vaka çalışmasını da içermelidir.