Geçen seçimlerden önce AK Parti'ye benzerliğiyle dikkat çeken AL Parti yeniden gündemde. AL Parti yaptığı bir açıklamayla seçimlerde 10 siyasi partinin seçim ittifakına gidebileceğini duyurdu. İttifak için adı geçen partiler arasında Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi de var.

Başlatmış oldukları seçim ittifakı çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini açıklayan AL Parti Genel Başkanı Mehmet Burkan, "Bugünkü kaos ve labirentten çıkmanın yolu dünya görüşleri ve programları birbirine yakın siyasi partilerin 'kesretten vahdete' bir araya gelmeleri ile mümkün olacaktır" dedi.

İDRİS NAİM ŞAHİN VE İDRİS BAL'IN PARTİSİ DE VAR

İdris Naim Şahin ve İdris Bal'ın yeni kurdukları partilerin de seçim ittifakının içinde olması planlanıyor. 2015 seçimleri için 13-14 Aralık tarihinde bir araya gelecek partilerin isimleri şöyle: Saadet Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Liberal Demokrat Parti, Alternatif Parti, Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet ve Adalet Partisi, Demokratik Gelişim Partisi, Yüce Diriliş Partisi.

AL PARTİ AÇIKLAMA YAPTI

Derin bir aldanmışlığın ve yozlaşmanın pençesindeki mevcut siyasi ruhun, yeni bir aydınlanma ile her kesin mutluluğuna ve özlemlerine cevap olabilecek bir erdem siyasetinin ümranına kalp olması niyetiyle, AL Parti'nin başlatmış olduğu seçim ittifakı çalışmasının olumlu neticelerini almış bulunuyoruz. Ülkemiz temel sorunlarını aşmak için ya bir yol açacak ya da bir yol bulacaktır. Seçmen alışkanlık ve davranışlarını, dünyada yükselen değerler ile Türkiye'nin durumunu bilen ve analiz edenler; bu günkü kaos ve labirentten çıkmanın yolu dünya görüşleri ve programları birbirine yakın siyasi partilerin "kesretten vahdete" bir araya gelmeleri ile mümkün olacağı hakkını teslim edeceklerdir.

"SEÇMEN İKTİDARDAN YAKA SİLKİYOR"

Bugün faal 98 siyasi parti mevcuttur. Bunların dördü Mecliste grubu bulunan partiler olup 25 parti de seçime katılma hakkını kazanmıştır. Bugün için geçerli oyların %95'i Mecliste grubu bulunan dört siyasi partiye aittir. Geriye %5'lik oy oranı kalmaktadır. %20'lik oy ise ya geçersiz veya kullanılmamaktadır. Hepimiz siyasi gözlemci olarak görüyoruz ki hedef kitle olan seçmen iktidardan yaka silkeleyecek kadar memnun değil, fakat Meclisteki Ana Muhalefet ile diğer iki muhalefet partisine de oylar gitmemektedir. Toplumsal güven ve ulusal uzlaşıyı oluşturacak uyumlu, ufuklu, umutlu, güvenli bir sığınak ve liman aramaktadır.

TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞİLECEK

Bu partilerin içerisinde grubu olmayan 10 siyasi parti ile bir araya gelerek hakkaniyet ölçüsü dahilinde şahsi ve parti çıkarlarını bir tarafa iterek ülkenin geleceği için bunlardan birinin isim ve amblemi ile güçlenerek Türkiye'de, bölgesinde ve ilinde sevilen, sayılan kanaat önderleri, sivil insiyatif yöneticileri ile üniversite hocaları v.s.'leri yanlarına alarak sinerji oluşturmak gerekmektedir. Bu bir siyaset daltonizmi ve antagonizmi değildir. Bu hareket Allah, millet ve tarih önünde sorumluluğu yerine getirme platformudur.

AK Parti iktidarının dış politikadaki ufuksuzluğu, içerideki umutsuzluğu ve gelecek nesillerle olacak uyumsuzluğunu önlemenin zamanıdır. Bu partilerin sayısı azaltılıp çoğaltılabilir. Görüşümüz tarafınızdan yapılacak her türlü tenkit ve eleştiriye açıktır. Tavsiye ve önerileriniz bize ışık tutacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

On siyasi parti şunlardır: Saadet,Millet, Büyük Birlik, Liberal Demokrat, Alternatif, Demokrat, Merkez, Millet ve Adalet, Demokratik Gelişim ile Yüce Diriliş Partileridir. Genel seçimlere kısa bir süre kaldığı için 13-14 Aralık 2014 günü bir araya gelme niyetindeyiz. O güne kadar ikili üçlü görüşmeler yapılmaya devam edecektir.