CHP eski İzmir İl Başkanlarından Hilmi Değirmenci, milletvekili aday adaylığını açıkladığı toplantıda, "Parti içi demokrasiyi yaşayamamanın burukluğunu yaşıyoruz. Sosyal demokrasiyi savunuyoruz ama parti içinde bunu yapamıyoruz. Genel merkezimiz bugün bize önseçim olanağını tanımıyor. İzmir'le ilişkisi olmayan kişiler listede olursa burukluk yaşayacağız. Üye yapımımızı düzenlememiz lazım" dedi.


Gücümüz halk

Değirmenci , "CHP projelerini açıkladıkça başbakanın nutku tutuluyor, hırçınlaşıyor ve bir başbakana yakışmayan söylemlerde bulunuyor. Ama bizler CHP olarak gücümüzü halktan alıyoruz. 12 Haziran seçimleri bizim için milat olacak. Şahsi bir çıkar ve beklentimiz yok sadece halk için çalışacağız. Baskıcı ve gerici bir rejim kurma heveslisi AKP karşısında demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin savunucusu olacağız. Bu uğurda mücadelemize devam edeceğiz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi yeni siyaset yapma yöntemlerini bulacağız" diye konuştu.


AKP'nin 3Y formülü yalan


AK Parti'nin 2002 yılında 3Y formülü ile iktidara geldiğini hatırlatan Değirmenci, söz verilenlerin hiçbirinin gerçekleşmediğini, 3Y formülünün yalan çıktığını söyledi. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların daha da arttığını dile getiren Değirmenci, "3Y ile mücadele edeceğiz diyerek vatandaştan oy aldılar. Yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları kaldıracağız dediler. AKP'li belediyeler, yandaş şirketler, yeşil sermaye büyüdü. Her taraftan pis kokular geliyor. Yasakları kaldıracağız dediler, Ergenekon diye muhalif gazetecileri, Atatürkçü düşünceye sahip aydın insanları cezaevlerine tıktılar. Yoksulluğu bitireceğiz dediler, yoksulluk en çok bu dönemde arttı. İnsanları sadaka kültürüne alıştırdılar" dedi. (Nihal Işık)