Başbakan'ı çok sevdiğini ve saygı duyduğunu belirten Çolak, "Biz de bir markayız. Sevilen bir kişiyiz. Sokakta insanların tandığı sevdiği evlerin kapısını çalınca kahve, su, yemek ikram edeceği 5 kişiden biriyim. Köyde çapa yaptım, tütün dizdim. Geldiğim her yere tırnaklarımla geldim. Başbakan'ımınız uygun gördüğü her yerde görev yapmaya hazırım" dedi.

AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, uzun yıllardır tanıdığını açıkladığı eski Milli Futbolcu ve gol kralı Tanju Çolak'ı partiye davet ederek adaylık teklif etti. 1986 yılında tanıştıklarını açıklayan Başkan Akay, Beşiktaş-Samsun maçında attığı gollerden beri kendisine gıcığım esprisini yaptı. Akay, "Partimize ve birlikte çalışma teklifimize yaklaşımı bizleri çok memnun etti. Sayın Çolak nezaket ziyaretinde bulundu. Milletvekili listelerini hazırlama yetkim olsa derhal adını başa yazardım. Partimizin yetkili organları ve Başbakanımız bu konuda sonsözü söyleyecektir" dedi.


Gönlüm AKP'den yana


Tanju Çolak, geçmiş yıllarda ve günümüzde başka partilerden de politikaya katılması için davet aldığını açıkladı. Hiçbir siyasi partiye üye olmadığını söyleyen Çolak, "AKP halkın partisidir. Sayın Başbakan da sporcu bir yapısı var. Başarılarını saygıyla izliyorum. Sizinle çalışmak benim için keyiftir. Bir memur ailenin 3 çocuğundan biriyim. Köyde çapa yaptım, tütün dizdim. Hayatta ne yaptıysam kendi tırnaklarımla mücadele ederek gerçekleşti. Bu yüzden geldiğim noktadan övünç duyuyorum. Bugüne kadar 240 gol attım. Halkımın uluslarası maçlarda mutluluk yaşamasında hizmetlerim oldu. Sokakta insanların sevgi gösterdiği, evinin kapısını çaldığımda içeriye davet edilecek 5 insandan biriyim. B,C, D, E sınıflarının hem evinin hem de gönüllerinin kapısını açabileceğime eminim" dedi. AKP'nin halkın partisi olduğunu söyleyen Tanju Çolak, "Bu güzellik karşısında bana düşen görevleri üstlenmeye hazırım. Beni aralarında çalışmaya davet etmelerinden memnun oldum. Siyasette golleri başkanımla beraber atmak için göreve hazırım. Milletvekilliği de olabilir. Ama böyle bir şartım yok. Nerede tasarruf ederlerse düşüncelerine saygılıyım. Elbette tabanın istemesi ve sayın Başbakan'ın da takdirleri büyük önem taşıyor. Başbakanımızın direktifleriyle her alanda çalışmaya hazırım" diye konuştu. (Emine Kantarcı)