MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili olarak grup başkanvekilleriyle toplantıyı değerlendirdi. Vural, "Meclis Başkanın oluşturduğu böyle bir inisiyatif varken, Başbakan Erdoğan 'AK Parti'nin sorunu değil' diyor. Elbette değil bu milli irade sorunu. Bunlar demokrasiyi sadece kendilerin açısından ele alıyorlar" dedi.
YSK'nin BDP'li milletvekili adayları ile ilgili veto yetkisini kullandığını hatırlatan Vural, "O zaman hepinizin ağzı iki karış açıldı. 'Demokrasiye uygun değil' diyen siz değil misiniz? Ama şimdi milletvekillerinin tutuklu olması konusunda 'bu benim sorunum değil' diyor" diye konuştu.
Leyla Zana'nın hızlandırılmış yargı yoluyla cezaevinden çıkartıldığını, Sebahat Tuncel'in tutukluyken milletvekili olunca serbest kaldığını ve AK Parti'nin de bunlara sevindiğini belirten Vural, "Engin Alan tutuksuz yargılansın dendiği zaman Başbakan bunu AK Parti'nin sorunu olarak görmüyor. Bu tipik darbeci zihniyet. İyi darbe, kötü darbe. Onun için 12 Eylül olduğu zaman karyolanın altına saklandı" dedi.
Çiçek'in Salı Günü Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunan Vural, "Madem senin sorunun değil, Meclis Başkanı niye çağırıyor seni?" diye sordu.

"ALAN, ÇANAKKALE'DE AYAĞA KALKMADIĞI İÇİN ÇIKMASINI İSTEMİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan için 'Çanakkale'de, ben orada iken ayağa kalkmadı, içeri de tıkıldı, hak ettiğini buldu' dediğini söyleyen Vural, "Onun için çıkmasını istemiyor. Hukuk mukuk yok onun için hukuk, guguk" dedi.

BDP'li tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Vural, "Demokraside şiddet ve silah olmaz. MHP olarak, Anayasa'nın 14. maddesindeki hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Barzani'nin Türkiye ziyareti ile ilgili olarak da Vural, "Barzani kim? Irak'ın Kuzeyindeki bir yönetimin başındaki kimse. Altına kırmızı halı döşeyenler, Dolmabahçe'de görüşenler, 'Kandil'de niye besliyorsun?' diye niye sormuyorlar. Görünen o ki bu coğrafyada, 4 parçalı bir Kürdistan'ın oluşması için Recep Tayyip Erdoğan göreve soyunmuş" dedi.

"28 ŞUBAT AKP'NİN EBESİ"

28 Şubat soruşturması kapsamında bugün başlatılan ikinci dalga ile ilgili de Vural, 21 Şubat 1997'de ABD'de Çevik Bir'in de katıldığı toplantıda, 'Erbakan'dan sonra kim olabilir?' diye bir değerlendirme yapıldığını ve 'Erdoğan'ın potansiyelinin yüksek olduğu'nun söylendiğini anlattı. Vural, "28 Şubat oluyor. Erbakan hedefte. 28 Şubat, AKP'nin ebesidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın mal varlığında 1,5 trilyon liralık bir artış olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Vural, "Türkiye gelişiyor, kalkınıyor. Sayın Başbakan da bu kalkınmadan pay almışsa bunun yadırganacak tarafı yok. Bu Türkiye'nin geliştiğini gösterir. Emekli büyümüyor, işsiz artıyor, bunlar önemli değil" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Sizde artış oldu mu?' sorusuna da Vural, "Pek yok, satış dönemine girdik. Bize pek yansımıyor ama Allah'a şükür imkanlarımız iyi" karşılığını verdi.