İskender Dörtoluklar- Buca Hasanağa Parkı Spor Salonu'nda yapılan CHP Buca ilçe kongresi, katılımcı çokluğuyla dikkat çekti. İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı kongrede Divan Başkanlığını CHP Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren yaptı.
 
İl Başkanı Tacettin Bayır yaptığı konuşmada 4 adaylı kongrenin ulaşılan en yüksek rakam olduğunu belirterek, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve önemli olanın birlik ve beraberlim olduğunu söyledi. Bayır, "Bütün örgütlerimizde, yolsuzluk, yoksuzluk ve şiddete karşı çalışma başlatmalıyız. Ortak üreten ve ortak söylem kullanan bir CHP yaratmak zorundayız. Asıl olan Buca örgütünün sandıkta vereceği cevaptır. Bizler artık birbirimizi yakasından paçasından çekiştirmekten vazgeçmeliyiz. Yıllar sonra kazanılan yerel iktidarı, kendimize çelme takarak bırakmamalıyız. Parti içi eğitim son derece önemlidir. Buca 2007 Genel Seçimleri'nde Ak Parti'nin 11 bin oy gerisindeydi. 2009 yerel seçimlerinde oy oranımızı ikiye katladık ve 42 bin fark attık. Ne oldu da nerede hata yaptık da 2011 seçimlerinde CHP, Ak Parti'nin 9 bin oy gerisinde kaldı? Bunun farklı gerekçeleri olabilir. Milletvekili arkadaşlarımızın ön seçimle seçilememiş olmasını gerekçe gösterebilirsiniz ama Aydın Özcan için çok çalıştık ve 700 oyla bir milletvekili kaybettik. Bu seçimlerde iri ve diri olabilseydik, ortak eylem yapabilseydik, milletvekili sayımızı artırabilirdik. Sandık sonuçları daha gayretli çalışmamız gerektiğini söylüyor. Biz tek tek çalışırken, sıkmadık el bırakmazken, bazı eski milletvekilleri kendilerini listelerde göremedikleri için hem genel başkanı hem il başkanını karaladı. Buca'dan bir milletvekili daha çıkartamadıysak o arkadaşlarımızı size emanet ediyorum" dedi.

Gül: Sokak sokak geziyorum


Aday konuşmaları sırasında söz alan CHP Buca'nın yeni başkanı Bektaş Gül, kadın ve gençlik kolları ile birlikte çalışacağını belirterek, "Ben sadece kongrelerde çıkıp konuşmuyorum. Sokak sokak geziyorum. Siyasetin ana malzemesi insandır, diploma değil. Benim için ilkokul mezunu diyorlar. Olabilirim, sıkıntı değil ama ben lise mezunuyum. Diplomamı da divana veriyorum, artık ihtiyacım yok. İddia ediyorum. Türkiye çapında iyi bir aile babasıyım. Siyasetçi değil, şantiye şefi gibi çalışıyorum. O yüzden örgütüm beni seviyor. İlçe Başkanımız Selim Bozdağ'dan danışma kurulu yapmasını istedim ancak, kavga çıkar gerekçesi ile istemedi. Biz iki ayda bir danışma kurulu yapacağız" dedi.


Türkiye'yi İzmir gibi yapma günü


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da CHP'nin büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek, seçimin sonunda omuz omuza ve birlik içinde olunmasını istedi. Tatı "Gün birlik olma zamanı. Gün 'İzmir'i Türkiye yapalım' diyenlere inat, Türkiye'yi İzmir gibi yapma günüdür. Buradan çıkınca kahvelere, köşelere, dedikodulara değil, ilçe binamıza gidip çalışma yapma zamanı gelmiştir. 4 adayın da bunu yapacağına inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun sonucu hep birlikte, sarılarak karşılayalım" ifadelerini kullandı.
 

2014'te de Buca'da kazanmalıyız

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, "Süreci doğru yaşamalı ve 2014'te yeniden Buca'da iktidar olmalıyız. Kongrelerde tüm sorunları aşalım. Örgüt belediyeye, belediye halka, tüm partililerimiz örgüte ve belediyeye sahip çıkmalıdır. Hatalarımızı ve eleştirilerimizi kendi içimizde konuşmaktan öteye geçmemeliyiz. Buca'da birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Buca her zaman hafızalara kazanan siyasetçileri çıkarmıştır" dedi.