AK Parti Grup Başkanvekillerinin 4+4+4 eğitim teklifi, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun 7'nci gününde,  izdiham, yumruk, tekme ve tokatlar arasında muhalefet temsilcileri devre dışı bırakılarak 40 dakikada kalan 20 maddesi onaylanarak kabul edildi.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu 6 gün boyunca gerginlik ve kavgalara sahne oldu. Saatler süren toplantılarda 6 gün boyunca teklifin sadece 6 maddesi kabul edildi. Komisyonda, dün gerilim doruk noktasına ulaştı. AK Parti'den 100'e yakın vekil, saatler önceden komisyona gelerek tüm sıraları ve divan önünü işgal etti. CHP'liler de 50 kadar vekille topluca salona girmek istedi. Ancak salonun tıka basa dolu olması nedeniyle sadece grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi  komisyon sıralarında yer bulabildi.

CHP'li vekiller, AK Parti milletvekillerini  'salonu işgal etmekle' suçladı.  Ardından itiş kakış ve bağırmalar başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, önceki gün komisyona gelen CHP'lileri ima ederek, 'Dün CHP'li vekiller geldi, bugün de arkadaşlarımız gelmiştir' dedi.
AK Partili kalabalık bir milletvekili grubu kürsü önünde adeta barikat kurdu. CHP'li milletvekilleri ise salon girişinde yığıldı.


DÜŞEN REKORTMENE TEKME

Komisyon Başkanı Nabi Avcı, tartışmaların devam etmesine rağmen toplantıyı açtı. Tartışmaların kavgaya dönüşmesi üzerine Avcı kameramanların salondan dışarı çıkmasını istedi. Kameramanların salonu terk etmemesi üzerine ise Avcı bu durumu Başkanlığa bildireceğini söyledi. Yaşanan kavgada komisyonun ilk gün toplantısında 12 saat konuşarak rekor kıran CHP'li Engin Özkoç ile Engin Altay fenalaşarak yere düştü. Bu sırada bazı AK Partili milletvekillerinin yere düşen CHP'lileri tekmelediği görüldü.

Fenalaşan Altay ile Özkoç'u arkadaşları güçlükle dışarı çıkarırken bazı CHP'lilerin, 'Adamlar ölüyor' diye bağırdığı duyuldu.
Yaşanan kavga, arbede ve yumruklaşma sırasında bir de sandalye kırıldı. Görevlerini yapan basın mensupları da zor anlar yaşadı. AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek'in TV 8 kameramanı Ufuk Karagül'ü yumruklayarak salon dışına çıkardığı görüldü. Yere düşüp başından yaralanan Karagül hastaneye kaldırıldı.

AVCI'YA BANT TANKI

Komisyon Başkanı Avcı da masasına atılan bant tankını göstererek, bunu kendisine atan ismin CHP'li Akif Hamzaçebi olduğunu öne sürdü. Kameramanların dışarı çıkmasının ardından tansiyon düşmedi. Başkan Avcı, bitmeyen tartışmaya rağmen teklifin maddelerini oylamaya geçti. CHP'li Muharrem İnce, 'Söz istiyoruz, maddeler üzerinde konuşmak istiyoruz' diye bağırdı. Avcı, söz taleplerini işleme almadı. İlk altı gün sadece 6 maddesi kabul edilen teklif, dün 40 dakikada 20 maddenin kabul edilmesi ile komisyondan geçti.

'FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA'


Bu oylama üzerine şok olan CHP'li milletvekilleri hep bir ağızdan 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Kahrolsun faşizm', 'Kahrolsun AKP diktatörlüğü', 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' sloganları attı. CHP'liler maddelerin kabul edilmesi üzerine salonu terk etti. AK Partililer ise teklifin kabul edilmesini alkışlarla kutladı. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri 'Bunun adı faşizm' diye bağırınca, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, 'Kim faşist? Kaç gündür verdiğimiz demokrasi sana çok bile' karşılığını verdi.(Akşam)