Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'daki programı kapsamında Ak Parti Gençlik Kolları'nın istişare toplantısına katıldı. Bakan Eroğlu, Ak Gençlik'in güçlü bir Türkiye için var olduğunu ifade ederek, gençlerin çok çalışmasını her zaman hedeflerini büyük tutmasını tavsiye etti. Türkiye'nin üzerinde büyük bir mesuliyetin olduğunu belirten Eroğlu, "150-200 yıllık tarihe bakıldığında, 1839 yılından bu yana Türkleri bu vatandan atmak için pek çok planlar yapıldı. Türkiye'nin etrafını kuşattılar. O yıldan bu yana Türkiye çok kaybetti. 18 Mart Deniz Zaferi'nde bu ülkenin evlatları, hep birlikte yumruk gibi kilitlendi, Çanakkale geçilmez diye destan yazdı. Bu gençlik, o anlayışta olan ecdadımızın arzuladığı, bu topraklar için canını feda eden gençliktir" dedi.

Güçlü olmamız gerekiyor
Tarihin çabuk unutulduğunu aktaran Eroğlu, şunları söyledi: "Bu şanlı bayrağı bize teslim edenler bu vatan için canlarını feda ettiler. Biz de onlar için çok çalışacağız. Bu coğrafyada ayakta durabilmek için mutlaka her açıdan güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olmanın da şartı büyük hedeflere doğru koşmaktır. Büyük hedefleri olmayan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Onun için bizim de büyük hedefimiz var. Başbakanımız 2023'ü hedef olarak
gösterdi. İnşallah Cumhuriyetimiz'in kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi, dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Sadece devletin hedefi olması gerekmiyor. Sizlerin de büyük hedefleri olması gerekiyor. Sizler gibi bu topraklarda yetişmiş bir kişiyim. Sizlerin arasında da geleceğin bakanları başbakanlarını var. Bu şekilde kendinize hedef koyun. Mutlaka her gününüzü planlayın. Takvimi olmayan bir günün neticesini almak mümkün değil. Plan ve program yapın."

Yapılacak daha çok şey var
Muhalefetin eleştirilerine cevap veren Bakan Eroğlu, 'Afyonkarahisar'da neler yaptılar' diye soranlara sert çıktı. Eroğlu, "Allah aşkına neler yapmadık ki, bizim yaptıklarımıza başkalarının hayalleri bile ulaşamaz. Afyonkarahisar'a denizi bile getirdik. Kaç tane baraj, gölet yaptık. Hastaneleri modern cihazlarla donattık. Yeni yapılan hastane için, hastane çöktüğü için açamıyorlar diyorlardı. Peki şimdi gidip görsünler dünyanın en modern hastanesini. Utanmayacaklar mı? Şimdi üniversitedeki öğrenciler için yeni fakülteler ve yurtlar açıyoruz. Benim kardeşlerim başka yerlere gitmesin diye birçok fakülte açtık açmaya devam ediyoruz. Yapılacak daha çok şey var. İnşallah hep beraber yapacağız. Lütfen Afyonkarahisar için, Türkiye için yapılacak şeyleri düşünün. Fikirleriniz çok önemli. Hakikat kıvılcımı fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar. Her biriniz birer başkan, birer lidersiniz" diye konuştu.