Başbakan Erdoğan, saat 13.45 sıralarında, gecikmeli olarak Başbakanlığa ait Ana uçağıyla Denizli Çardak Havalimanı’na, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte geldi. Başbakan Erdoğan’a, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da eşlik etti. Başbakan Erdoğan’ı, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve resmi erkanla partililer karşıladı. Yöresel kıyafetli çocukların çiçek verdiği Başbakan Erdoğan, daha sonra parti otobüsüne bindi. Kendisine çiçek veren çocukları da otobüse alan Başbakan Erdoğan, burada onlara çeşitli hediyeler verdi. Havalimanında geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis helikopteri de Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu otobüsün güzergahını havadan takip etti. Cuma namazı için havalimanında gerekli hazırlıklar da yapıldı. Ancak havalimanında namaz kılınmadı. Başbakan Erdoğan, programının gecikmesi nedeniyle Valilik ziyaretini iptal ederek, mevcut başkan Avni Örki’nin tek aday olarak katıldığı Denizli AK Parti Kongresi’nin yapıldığı Türk Spor Oyunları Kompleksi’ne gitti.

Yaklaşık 5 bin partilinin tribünleri doldurduğu, platformun kurulduğu kompleks ve çevresi, Türk bayrakları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle donatıldı. Partililere, bayraklar ile Başbakan Erdoğan’ın maskeleri de dağıtılırken, 'Durmak yok hizmete devam', 'İşte büyük usta, işte Denizli' pankartları asıldı.

POSTER TARTIŞMASI

Divanın seçimi ve yerlerini almasının ardından AK Partili gençlerin tribünlerde yerden yukarı doğru iplerle çıkarmak istedikleri Başbakan Erdoğan’ın posteri, krize neden oldu. Polislerin izin vermemesine gençler, iki gün uğraştıklarını dile getirerek tepki gösterdi. Polis, tartışmanın ardından ipleri kesince gençler, 'Yuh' çekerek duruma tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan’ın posteri de bu şekilde açılamadan yerde kaldı. Bazı gençlerin ağladığı dikkat çekerken, bir süre sonra poster yukarıya çekildi.


GENÇLERDEN, BAŞBAKAN’IN ANNESİNE PANKARTLI ANMA

Denizli’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı parti kongresinde yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' sloganları arasında kendisine ayrılan yerde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la yerini alan Başbakan Erdoğan, Denizlilileri selamladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Denizli Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, “Bizlere oy vermeyenleri yok saymadık. Onlara da hizmet götürmeye gayret ettik. Bizler, millete hizmeti kutsal sayarız. Kardeşliğimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Kardeşlik olmadığı zaman o boşluğun doldurulması imkansızdır. Sayın Başbakan, sizin validenizi görmesek de birçok insanın gözünde sicim gibi gözyaşları döküldü. Bu da size yönelik sevgidendir” dedi.

Gençlerin açtığı, 'Dualarımız sizinle, evladınız bizimle. Her daim kalbimizde valideniz Tenzile' pankartı ve sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, seçimlerdeki başarılarından dolayı il başkanlığı görevlilerine teşekkür etti. Başbakan Erdoğan, “Denizli, yüzde 24’le AK Parti demişti. 22 Temmuz’da yüzde 43 oy oranıyla AK Parti demişti. 12 Haziran seçimlerinde burası bu defa yüzde 47 oy oranıyla AK Parti dedi. Bu oranla AK Parti bir kez daha birinci parti, bir kez daha gönüllerin partisi oldu. Bu başarılardan dolayı kutluyorum. Ayrıca sözlerimin başında bugün, karne alan tüm çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum. Çocuklarımıza bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

ANA MUHALEFET PARTİSİNE ÇATTI

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “Bakın enteresan bir gelişme oldu bugün. Ana Muhalefet Partisi, yeni eğitim sistemine bizim de desteğimiz var derken, bugün, Anayasa Mahkemesi’nin usülden müracaatı reddetmesine karşı tekrar esastan Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. Hem de bugün, çok anlamlıdır bu. Bunlar sözlerinde samimi değil. Akşam başka, sabah başka. Dik durmak başka bir şey. İşte biz bu yola çıktığımızdan beri hep dik durduk, dik duracağız. Mümkün olduğunca dikleşmedik, hangi sorun olursa olsun biz sahibine bakmayız çözümüne bakarız. O yolda devam ederiz” dedi.

DENİZLİ'YE BÜYÜKŞEHİR SÖZÜ


Geçen yıl 30 Ocak’ta Denizli’ye geldiğini, 435 milyon TL tutarında yeni tesisleri açtıklarını, daha sonra bir kez daha gelip hem seçim mitingi hem açılış yaptığını anlatan Başbakan Edoğan, “İşte bugün de Denizliye elimiz boş gelmedik. Denizli’ye bugün iki güzel müjdemiz var. Birincisi il kongresinin hemen ardından bir toplu açılış gerçekleştiriyoruz. 51 ayrı eser. 438 milyon TL tutarında yatırımla bu eserlerin resmi açılışını yapıyoruz. İkinci müjde, 13 Mayıs’ta Denizli’de seçim mitingini yaparken bir söz vermiştim. Denizli’yi Büyükşehir Belediyesi yapacağımızı ifade etmiştim,. İşte şimdi bu sözümüzde duruyoruz. Artık Denizli’yi Büyükşehir statüsüne kavuşturuyoruz bugün. 2014 seçimlerine, Denizli, Büyükşehir Belediyesi olarak girecek. Bakın olduktan sonra, hiçbir yerleşim yeri mağduriyet yaşamayacak. Denizli’nin en uzak köylerine kadar daha fazla hizmet gidecek. Şimdiden Denizli’nin Büyükşehir Belediyesi olmasını tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum, Denizli Sanayisi’ni yakından ilgilendiren başka bir müjdeyi önceki ay zaten vermiştik. Yeni teşvik uygulamasını açıklamıştık. Türkiye ekonomide çok istikrarlı bir şekilde devam ediyor. İstanbul’da dünya ekonomi toplantısı gerçekleşti. Üç gün boyunca küresel ekonominin nabzı İstanbul’da attı. Salı günü resmi açılışına katıldım. Akşam ziyaretçilere resepsiyon verdim. Gün boyunca yabancı ülkelerin takdirlerine şahit oldum” dedi.

ONLAR TÜKETTİ, BİZ DOLDURDUK

Bu sırada tribünlerden gelen “Usta bizi bırakma” sloganlarına, “Bizim size aşkımız var nasıl bırakırız, merak etmeyin” diye karşılık veren Başbakan Erdoğan, “İnanın orada Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, bir vatandaşı olmaktan onur, gurur, şeref duydum. Çünkü şu anda her yerde Türkiye’den övgüyle söz ediliyor. Türk ekonomisi dikkatle takip ediliyor. Ülkemizdeki gelişmeleri örnek alan pek çok ülke var. Türkiye, büyüyor geleceğe güvenle yürüyor. Küresel ekonomik kriz ağır ilerliyor. Bir çok ülke kara kara düşünürken, biz 2012 yılında Çin’den sonra dünyada ekonomisi büyüyen ikinci ülke olduk. Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. 2002 yılında Türkiye’nin ihracatı neydi, 36 milyar dolar. Gençler bunu anlatın. Onlara bunu anlatmanız lazım. 2012 sonu itibariyle 135 milyar dolar ihracatımız oldu. 36 nere, 135 milyar dolar nere. Şu an itibariyle ihracatımız 140 milyar dolar. Bakınız biz, uluslar arası para fonuna borcu 23.5 milyar dolardan aldık. Şu anda 1.7 milyar dolar borcumuz var. Nereden nereye düştü. MHP, DSP, ANAP’ın borçlanması var. Biz onları ödedik ödedik, bu rakama düşürdük. Merkez Bankamızın döviz rezervi 27 milyar dolar. Peki şimdi 91 milyar dolar oldu. Onlar borçlandı, biz ödedik. Onlar tüketti, biz doldurduk. Şu an kasalarımız böyle. Daha da iyi olacak. Hedef, bu yılın sonuna kadar döviz rezervini 100 milyar dolara çıkarmak. Türkiye, bizden önce uluslararası yatırımda yılda 1ir milyar doları geçemiyordu. Geçen yıl 16 milyar dolara çıktık. Turizmde geçen yıl 31.5 milyon kişi geldi. Bu yıl daha fazla olacak. Peki, gelirimiz, 8.5 milyar dolar. Şimdi ise 23.5 milyar dolar turizmden gelirimiz. Nereden nereye geldik. Pek çok alanda Türkiye rekorlar kırıyor. Dünya genelinde ilk sırada yer alıyor” dedi.

“DAYAN YORGO KILIÇDAROĞLU GELİYOR” ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, “CHP Genel Başkanı çıkıyor. Ne diyor. Bu rakamlar yanlış, hesap uzmanı aslında ama gösterge okumayı dahi bilmiyor. Türkiye’ye bu haksızlığı uluslararası bazı kredi kuruluşları yapıyor. Sen neden onların kuyruğuna takılıyorsun? Onların dilini uslubünü kullanıyorsun. Bir televizyon programında Yunanistan ekonomisi daha iyi diyor. Kendi diliyle onu vuruyorum. Daha geçen yıl seçim propagandalarında Yunanistan ekonomisini biz kurtaracağız demedi mi. Yunanistan’ın bir gazetesi bununla dalga geçti. 'Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor' dedi. Hale bakın. Herhalde Yunanistan ekonomisini kurtardı, bizim bundan haberimiz yok. Bu Türkiye’ye haksızlıktır. En uzak ülkelerden ekonomi uzmanları takdirlerini ifade ederken, onun böyle yapması en hafif tabiriyle yazıktır. 100 milyar euro Yunanistan’a para aktarıldı. Ama ayakta kalamıyor. Biz komşumuz olan Yunanistan’ın zorluklarını biliyoruz. Biz asla ve asla duyarsız kalmayız. Komşuluk hakkına riayet ederiz. Yunanistan’la her konuda dayanışma içindeyiz devam de ederiz” dedi.

ÇİZGİDEN KOPULDUĞUNDA BABAMIZ OLSA BIRAKIRIZ

Suriye’deki olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, “Bir başka ülkede Suriye de çok büyük acılar dramlar yaşanıyor. Oradaki kardeşlerimiz, çocuk bebek demeden, tanklar, toplarla vurularak hatta boğazlanarak katlediliyor. 30 yıl önce bu eli kanlı diktatörün babası da aynısını yapmıştı. Baba Esad o zaman, 30 bin kardeşimizi katletmişti. Şimdi de evlat o yolda. Rakam 15 binin üzerinde. Geçen gün 50’si çocuk 108 kişiyi katlettiler. Dün de aynısını yaptılar. Türkiye’de bu zalimin yanında yer alanlar var. Zalimlerin yanında yer alanlarda zalim olurlar. Zulüm ile adap olunmaz. Ama çok iyi günleriniz vardı deniyor. Ama çizgiden kopulduğu zaman, babamız olsa biz bırakırız. Biz hakkı ayağı kaldırmaya memuruz, zulmü değil. Onun için daima karşısındayız. Bugün yine Hama’da, diğer kentlerdeki katliamı seyredenler, akan kanın kendi ellerine, vicdanlarına sıçrayacağını görmelidir. Kim olursa olsun. Bunun takipçisiyiz. Hiç kimse kenara çekilip oturamaz. Devlet destekli milislerin katliamları karşısında hiç kimse sessiz duramaz. BM Genel Sekreteri, dün açıkladı. Barbarlıktır dedi. Aynen öyle. Barbarlıktır. Müslümanlara olmayanlara yapılan zulümlere halkı duyarlılık gösterenler Suriye konusunda niçin aynı duyarlılığı göstermiyorlar. Oradakiler insan, Müslüman değil mi? Katilin kimliği çok mu önemli. İsrail öldürünce suç oluyor. Esad öldürünce suç olmuyor mu. Saddam katliam yaparken suç oluyor da. Esad katliam yapınca suç olmuyor mu. Suriye yönetimi zaman kazanmaya çalışıyor dedik. Ama uyarılarımızı kimse dikkate almadı. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Suriye yönetimini, Hama’da yaptığı katliamı bir kez daha lanetliyorum. Şiddetle kınıyorum. Suriye de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İçinde bulunduğumuz bölge gerçekten çok zor süreçlerden geçiyor. Avrupa, ekonomik krizin ağır etkisini yaşıyor. Ortadoğu da istikrarsızlık, acılar bırakarak devam ediyor. Böyle bir süreçte biz Türkiye’yi güven, istikrar adası olarak temin ediyor, büyütüyoruz” diye konuştu.

TRİBÜNLERE "FATİHA OKUYUN" DEDİ

Dün, Çanakkale’de açılışını yaptığı tanıtım merkezinden de bahseden Başbakan Erdoğan, gençlere dönerek, “Oralara gidin Fatiha okuyun” dedi. Buna uyan bazı gençlerin tribünlerde ellerini açarak fatiha okudukları görüldü. Başbakan Erdoğan, “Dört kıtadaki şehitlerimiz sizlerden Fatiha bekliyor. Gidin oralara. Şahideleri de okuyun. Onlar diridir. Bizim nasıl tek millet olduğumuzu göreceksiniz. O şehitliklerde Diyarbakırlı, Vanlı, Mehmetlerin, al kanlar içinde koyun koyuna yattığını göreceksiniz. Biz 780 bin metrekare üzerinde beraber kardeşiz. Nifak tohumlarına izin vermeyeceğiz, bu topraklarda fitne yeşermez, bunu yapanlara aldanmayacağız. Ne gerekçeyle olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Şehitler, siyasi çıkarın çok ama çok üzerindedir. Annelerin yüreği, kardeşlik, birlikte, siyasi çıkarın üzerindedir. Nereden gelirse gelsin fitne dedikoduya itibar etmeyeceğiz. Bölgemizin çok zor dönemden geçtiği bu dönemde birlik beraberliğimizi bozmaya çalışanları aramıza yaklaştırmayacağız. Milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Yeterki arkamızda olun. Türkiye'yi yüceltmeye devam edeceğiz” dedi.

'İşte lider işte Başbakan' sloganları arasında konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, hem Türkiye geneli hem de Denizli deki çeşitli alanlardaki yatırımlardan da sözederek, “Denizli sınırlarına girildiğinde AK Parti farkını görüyorsunuz. Artık burada oturanlar da bunu fark ediyorlardır. Bunun hakkını 2014 yerel seçimlerinde Denizli verecektir diye düşünüyorum” dedi. “Balığı karaya çıkardığınız zaman, denizin kıymetini bilir. Onun için yapılanları anlatmamız lazım” diyen Başbakan Erdoğan, “Bizler bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu can olduğu sürece bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasının ardından hep birlikte partililerle partisinin şarkısını söyleyen Başbakan Erdoğan’a 20 numaralı Denizlispor forması ve horoz heykeli, İl Başkanı Avni Örki tarafından hediye edildi. Başbakan Erdoğan daha sonra toplu açılış törenine geçti.