İskender Dörtoluklar- Balçova Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilen AK Parti İzmir delege yemeğine katılım yüksekti. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın partilileri buluşturduğu delege yemeğine, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Rıfat Sait, İlknur Denizli, Erdal Kalkan, Aydın Şengül'ün yanısıra AK Parti ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Akay, delegelere hitap ederek 9 Haziran'da yapılacak kongre öncesinde il başkanı olarak sürdürdüğü 18 aylık dönemi değerlendirdi. Bu süreçte gerçekleştirdiği miting ve seçim performansı konusunda özeleştiri yapan Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla organize ettikleri ve Gündoğdu Meydanı'nda 200 bin kişilik bir katılımın sağlandığı mitinge vurgu yaptı. Başkan Akay, yoğun katılımın olduğu bu mitingin ardından Başbakan Erdoğan'ın İzmir mitinginin kendisini heyecanlandırdığını belirtmesi ve  eşi Emine Erdoğan'ın kendisine, 'İzmir bizi bugün çok farklı karşıladı' yorumlarını siyasi hayatında duymak istediği en güzel sözler olarak tanımladı. 

Abi kardeş gibi kaynaştık


İl Başkanı Akay, kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Biz tüm teşkilatımızla, abi kardeş gibi kaynaştık. Bu yemekler kaynaşmayı daha da arttırıyor. Hafta sonu Başbakanımızın da katılacağı bir kongre düzenleyeceğiz. Kongre çalışmalarının sonuna geldik. İzmir'i şölen havasında Başbakanımıza hazırlıyoruz. AK Parti İzmir'de ne yaparsa en mükemmelini yapar. Bunu göstereceğiz. İktidara gelmeden önce darbeci zihniyet hakimdi. 28 Şubat'ta laiklik ve demokrasi adına birçok baskı yapıldı. Bugün o dönemin darbeci zihniyeti hesap veriyor. O dönemlerde 150 milyar dolar holdinglere, bankalara dağıtıldı. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmekti. Göreve geldiğimiz 2002 yılında ise IMF'ye 23.5 milyar dolar borçumuz vardı. Şu anda yapılması planlanan 3'üncü boğaz köprüsünün maliyeti 2.5 milyar dolar. Bu rakamlardan yok olan paranın ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsiniz. Biz kongrenin ardından da yine en iyi çalışmalarla halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Talep edilen kişi olmak önemli


Kongre süreci ve AK Parti'nin İzmir'de izlemesi gereken politikaları hakkında düşüncelerini dile getiren İzmir Milletvekili Ali Aşlık, "Biz büyük bir aileyiz ve daha da büyüyoruz. Sadece Türkiye'de değil tüm coğrafyada insanlığa hizmet ediyoruz. Biz seytan taşlamaktan ibadete vakit bulamadık. Ama bu millete çok şey borçluyuz. Bu borcu ödemeliyiz. Kongre süreçlerinde yer yer sıkıntılar görülebilir. Ama bu koltuk geçici, bu bir bayrak yarışı. Bundan sonra başkaları da başkan olacak. Önemli olan arkada hoş seda bırakabilmek. Bu kongrede bazı arkadaşlarımız beklediklerini bulamayabilir. Bu çok doğal. Unutmamalılar ki siyaset uzun bir maraton. Önemli olan talep edilen kişi olmak. Hiçbir arkadaşımız listelerde adı olmazsa üzülmesin. Sayın Başbakanımız da 1991 yılında seçildiği halde tercih oyları nedeniyle milletvekili seçilememişti. Ama arkasından belediye başkanı oldu. Olan da hayır var. Olanı olgunlukla karşılayacağız. İzmir'de AK Parti belediyeciliğini gösteremedik. Bunun lokomotifi Büyükşehir'dir. Bu sebeple Ak Belediyeciliği İzmir'e sunmak için çaba göstereceğiz. Hedeflerimizi büyük tutacağız. Ele ele tutuşup İzmir'i ileri taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyelerine ve ilçebaşkanlarına plaket ve hediyeler veren Başkan Akay, tüm arkadaşlarını çalışmalarından dolayı kutladı.