Merve Has- Ak Parti 4. Konak Olagan Kongresi'nde konuşan İzimr Büyükşehir Belediye Meclis Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, bu ülkenin ve İzmir'in Ak Parti anlayışına ihtiyacı olduğunu ve 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin iddaasını diye getirdi. 13 yıldır İzmir'in heba edildiğini savunan Çakar, "1990'dan bu yana CHP'nin planladıklarını yapamadıklarını 30 katrilyon bütçeyle ne yaptılar? İzmir'in şahlanması için Ak Parti anlayışına ihtiyaç var. Gittiğimiz tüm ilçelerde hep aynı manzara. Hiçbir hizmet yok. Cek-Cak anlayışıyla yönetilen belediyeler sözde bahsettikleri projeleri hiçbir zaman hayata geçirmezler. Vatandaşlarımız hizmet yoksunu CHP'li belediyecilik anlayışından mağdur olmaya devam ediyor" dedi.

Ak Parti 4. Olagan Kongresi'nde, Konak İlçe Başkanı seçilen Yaşar Ötnü İzmir halkına layık olmaya özen göstereceğini, kardeşlik içerisinde, bir tuğlada sen koy anlayışıyla hizmet edeceğini, Ak Parti'nin fedakarlığıyla Konak'ı layık olduğu güzelliğine kavuşturacağını söyledi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe kongrelerinin Konak ile birlikte 24 ilçede tamamlandığını hatırlatarak, kongrelerin  tüm teşkilatların birlik ve beraberliğini arttırdığına dikkat çekti. Akay, "Ak  Parti ailesi olarak bizim kongrelerimiz" birlik ve beraberlik kongreleri" başlığı altında kardeşlik anlayışı içerisinde gerçekleştirilmektedir. Sandıkların sayımından ve yeni ilçe başkanının belirlenmesinin ardından kaybedeni olmayan kazananının Ak Parti olduğu kongreler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Teşkilatlarımıza yeni bir sinerji katarak tamamlayacağımız bu sürecin sonunda İzmir İl Teşkilatları olarak 2014 seçim zaferini hep birlikte kutlayacağız" diye konuştu. İl Başkanı Akay, başarısından dolayı Yaşar Ötnü'ye plaket verdi.


Foça'da Özgirgin, Dikili'de Akşengür

Öte yandan Ak Parti İlçe kongreleri Foça ve Dikili İlçe Teşkilatlarında yapılan seçimlerle devam etti. İki liste ile seçime gidilen Foça'da mevcut ilçe başkanı Kadir Özgirgin ile yarışa katılan Abdullah Kaçan 75 oy aldı. Mevcut ilçe başkanı Özgirgin ise 218 oy alarak yeniden ilçe başkanı seçildi. Dikili'de ise tek liste ile gidilen seçimde mevcut ilçe başkanı Önder Akşengür delegelerinin desteğini alarak güven tazeledi.