İlçe Başkanı Mustafa Bahar, Peygamberin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela'da yaşadığı dramın, millet olarak herkesin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederi olduğunu belirtti. İzmir'in Menderes İlçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı Aşure Günü düzenledi. Partinin değişik kademelerindeki yöneticileri sabah saatlerinde aşurelikleriyle birlikte bir araya geldi. Üç kazan odun ateşine konuldu. Kazanlara konulan aşurelikler dualarla karıştırıldı. Gerekli tada ulaşan aşure, kazanlarla Menderes Pazaryerine taşındı. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Bahar, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Ak, Gençlik Kolları Başkanı Rubil Destanoğlu, ana kademe, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleriyle bazı partililer Aşure Günü etkinliğine katıldı. Pazar yerinde binlerce vatandaşa Ak Bayanlar aşure ikram etti.
Peygamberin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela'da yaşadığı dramın, millet olarak herkesin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederi olduğunu belirten İlçe Başkanı Mustafa Bahar, "Her daim acıyı bal eyleyenlerin matemini yüksek bir sadakatle paylaşıyor, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin aziz hatırasının rahmete vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz"dedi.
Muharrem ayının Müslümanlar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Menderes Kadın Kolları Başkanı Zerrin Ak, "Burada siyaset konuşmuyoruz. Burada hangi inançtan olursa olsun bu memlekette yaşayan insanların kardeş olduğuna vurgu yapmak istiyoruz"dedi.
Üç kazan dolusu aşure yaklaşık iki saatte pazaryerindeki vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 2 bin vatandaş aşure ikramından tadabildi.