AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 12 Haziran seçimleri için İzmir'e harcanacak para miktarının 5 milyon lirayı bulacağını söyledi. Akay, bu bütçenin 1 milyonunun Başbakan'ın mitingine, 2.5 milyonunun tanıtım, reklam ve ilana ayrıldığını söyledi. Akay, "Bu seçimde çok farklı strateji uygulayacağız. Taban siyaseti yapıp, 'adam adama markaj' yöntemiyle çalışacağız. Kadınlar evlerin kapılarını çalacak, gençler pazaryerlerini gezecek, esnafı ziyaret edecek, parti yöneticileri ve adaylar oda ve borsalara, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına gidecek" dedi.

Zayıf sandığa özel çalışma

AK Parti'de listeler açıklanmadan seçimin pusulası da hazırlandı ve rotası çizildi. Avukat Özgür Hızal başkanlığındaki SKM, seçime kadar saatli programı hazırladı. Hızal, sandıkların tek tek analiz edildiğini, partinin zayıf olduğu sandıklara ait sokaklara özel program uygulanacağını belirtti ve şöyle konuştu: "Milletvekili adaylarımızın eline 11 Nisan'dan seçime kadar uygulayacakları saatli program vereceğiz. Her vekili bir kameraman, bir foto muhabiri ve bir muhabir takip edecek. Medya biriminden haber merkezlerine yazılı ve görüntülü bilgi servisi yapacağız. Reklam vereceğimiz otobüs duraklarını bile belirledik."


AK Parti İzmir'in seçim ekibi

SKM İl Başkanı Özgür Hızal'ın yardımcılarını aynı zamanda il yönetim kurulu üyesi olan Mesut Demirkaya, Mustafa Gedikoğlu, Haydar Dutak, Refik Uzun ve Aziz Demir yapacak.