İskender Dörtoluklar- Menemen Belediyesi'nin 2011 yılı faaliyet raporu hakkında sert eleştiriler getiren Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, raporun kendi içinde tutarsız, bilgilerin ise şüpheli olduğunu söyleyerek 2012 yılının Menemen için kayıp yıl olcağını belirtti. Bu sürecin sorgulanması gerektiğini söyleyen Kuran, "Menemen Belediyesi hanedanlıkla yönetiliyor. Belediyenin demokratik yollarla ve devlet düzeni içinde yönetilmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu. Kuran, "Mal ve hizmet harcamalarında 13,562,578TL'lik bir harcama var. Ancak raporda 900,000,00 TL açıklaması yer alıyor. Diğer paralar nereye harcanmış belli değil" açıklamasında bulundu.

"5 milyon TL hangi ayrıcalıklı personele dağıtılıyor?"


2011 faaliyet raporunun  Menemen Belediyesi'nin  geçici işçi çalıştırdığının bir belgesi olduğunu söyleyen Kuran, "Kurumsallıktan bahseden bir belediyede, yıllık 40 trilyon bütçe harcanmasına rağmen 309 norm memur kadrosundan 259'u boş. Bu kadrolara geçici işçi diye aldığı eş, dost, akrabalarla belediyeyi yönetirse sonuç ortada. Kurum yönetim şemasındaki müdürlüklerin yarıdan çoğu vekaleten görev yapmaktadır. Belediyede çalışan 452 işçiyi kadroya aldığını söylüyor. Bu raporda da tamamı geçici işçi statüsünde olduğu yazılı. Personel giderleri 14 milyon TL olarak görünüyor. Çalışan toplam personel sayısı 547 kişidir. Bunların 453 kişisi geçici işçidir ve bunların hepsine 12 milyon TL'ye yakın ödeme yapılmıştır.  Geçici işçi olarak çalışan personele ortalama aylık 1,300 TL, yıllık ise 7 milyon TL  maaş verilmektedir. Aradaki bu 5 milyon TL'lik fark hangi ayrıcalıklı personele dağıtılıyor?" şeklinde konuştu. 

'Çukurlardan Menemen halkı yolunu kaybetmiştir'

Arif Kuran, 2011 yılı faaliyet raporuna yazacak hizmet ve yatırım olmadığını bunun için  İZSU'nun Menemen'de yaptığı işlerin rapora yazılmasına tepki göstererek,"İZSU ve doğalgaz için açılan yolların yapım paraları bu kurumlardan alındığı halde yollar aylardır yapılmıyor.  Belediyenin yapılan hizmetlerine bakıldığında son 12 yıldır olduğu gibi bu yılda parke yol döşeme işinden başka hiçbir hizmet yapılmamıştır.  Aynı yollar defalarca sökülüp yapılmıştır. Birçok yol girilemez haldedir ve çukurlardan Menemen halkı yolunu kaybetmiştir" ifadesini kullandı. Kuran raporla ilgili son noktayı şöyle koydu,"Başkanın beceriksizliğini ve Menemen Belediyesi'nin bir  hanedan gibi yönetildiğini ortaya koyan bir rapordur."