Yazılı bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, ailesinin tıpkı Hakan Şükür'ün ailesi gibi Kosova'dan Türkiye'ye göç ettiğini söyleyerek, "Ben de Arnavutum, şu anda Meclis'te çeşitli partilerden 50 kadar Arnavut kökenli milletvekili var" dedi. İlk Türkçe sözlüğü yazan ve Ali Sami Yen'in de babası olan Şemsettin Sami ve İstiklal Marşı'nın yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy'un da Arnavut kökenli olduğunu belirten Sait, "Osmanlı döneminde Arnavutlardan 36, Boşnaklardan 44 Sadrazam görev yapmıştır. Ancak biz Balkan göçmenleri Arnavutu, Boşnakı, Torbeşi, Pomakı; Türk olarak görürüz. Bu böyledir. Rahmetli dedem Bekir Efendi özbeöz Arnavuttu, ancak sorulduğunda `Elhamdülillah Türküz' derdi. Biz Türklüğü Osmanlı ve Müslümanlığın ta kendisi olarak görürüz" dedi.

"BAŞKANLARDAN BİRİ ARNAVUT DİĞERİ KÜRT KÖKENLİ"

İzmir'de 'Balkan Anadolu' adıyla bir dernek kurduklarını ve iki eş başkan seçtiklerini söyleyen Sait, "Bu başkanlardan biri Arnavut diğeri Kürt kökenlidir. Balkan Anadolu Derneğimizin organizasyonunda, 9 Mart tarihinde İzmir'den Diyarbakır'a önemli bir gezi düzenleyeceğiz. Bu tarihi geziye İzmir'den akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, işadamı ve basın mensuplarından oluşan 100 kişi katılacak" diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Rifat Sait, "Diyarbakır'da Anneleri dinleyeceğiz, sürece ve Sayın Başbakanımıza destek veriyoruz" dedi.