Mazbatayı alan Tekbaş, “Partide birlik ve bütünlüğü sağlayacağım. Akay’ı da kucaklayacağım. Bu şekilde göreve gelmem partide sorun yaratmayacak. Kırgınlık ve küskünlükleri gidereceğim” dedi.

Abdullah Tekbaş sabah erken saatlerde Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Tekbaş daha sonra kendisine destek verenlerle birlikte Konak’da bir pastanede oturarak mazbatayı kutladı. Basın mensuplarının, “Ak Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğuna ne zaman oturacaksınız?” sorusu yanıt veren Tekbaş, “Genel Merkez’le irtibat halindeyim. Oradan haber geldiğinde makamıma geçeceğim” dedi.

AKAY CEPHESİNDE SESSİZLİK

Öte yandan Ak Parti İzmir İl Başkanlığı düşürülen Ömer Cihat Akay sessizliğini koruyor. Görevden düşürüldüğüne dair yazı dün akşam saat 18.00 itibariyle Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na gönderilmiş olmasına rağmen tebligatın kabul edilmediği, bir üst merciye itiraza hazırlandığı öğrenildi. Konak İlçe Seçim Kurulu, tebligatın yeniden yapılması için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Konak 1 Nolu Seçim Kurulu Başkanı olan 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Mümtaz Talu, Akay’ın 1994 yılındaki gümrük kaçakçılığı suçunu işlediğini gerekçe göstererek adaylığını düşürmüştü. Akay’ın aktif siyasete geri dönebilmesi için hukukta 'memnu hakların iadesi' olarak bilinen yasaklılık haklarının silinmesi gerekiyor.


KOLTUĞUNA OTURDU

İzmir İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Abdullah Tekbaş, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na giderek koltuğuna oturdu. Tekbaş’ı partide siyasi ve hukuki işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ile İl Sekreteri Kemal Erim, “Başkan hoşgeldiniz” diyerek karşıladı.

Akay’a karşı yürüttüğü siyasi mücadelede yanında olan Neşe Edebali ile sosyal işlerden sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Çoban’ı başkanlık koltuğunun arkasına alan Tekbaş, “Hepimizin derdi Ak Parti. Bu süreçten de partimiz güçlenerek çıkacaktır. Kazanan Ak Parti ve Ak Partililer’dir. En sade üyemizi de kucaklaşacağız. Sorun olmaması için mücadele edeceğiz. Küslükler ve sıkıntılar olmayacak. Partimizi 2014 seçimlerine en güzel şekilde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla birlikte hazırlayacağız. Hukukun verdiği bir karar var. Ak Partililer hukukun verdiği karara saygılıdır. Tüm arkadaşlarımız hep birlikte el ele gönül gönüle partimizi daha ileriye götüreceğiz. Geçmiş geçmişte kalmıştır önümüze bakıyoruz. Partimizde herhangi bir arkadaşımızın sorunu olmayacaktır. Karar kesindir” dedi.

Tekbaş, basın mensuplarının sorusu üzerine makama Ak Parti İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem ile görüştükten sonra oturduğunu belirterek, “Buraya kafamıza göre oturmadık. Parti bu süreçten kazanarak çıkacak. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla toplanacağız gerekli açıklamaları yapacağız” dedi.



ÖMER CİHAT AKAY'A BÜYÜK ŞOK!