AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat  Akay mesajında şunları kaydetti: “Toplumların kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynayan  tiyatro, insanlığın ortak kültürünün en somut göstergelerinden biridir. İnsanlığa ait her duyguyu içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro, evrensel duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma dallarından biri olmuştur. İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip tiyatro ile kendi kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatıp sürekli kılarken, aynı zamanda diğer toplumlarla ve farklı yaşama biçimleriyle de dil, din, ırk, ayrımı gözetmeksizin ortak ve evrensel bir bağ oluştururuz.

İnsanlık tarihinin kültürel ve sanatsal yapısını, estetik bir bakış açısıyla yansıtan tiyatro sanatı, toplumların siyasal ve ekonomik gelişimine de ayna tutarak; insanı, insanla anlatmakta ve insanlık tarihinden canlı örnekler vermektedir.

’Bin yıllar boyunca sayısız uygarlığa ve kültüre, onların oluşturduğu sentezlere ev sahipliği yapan Anadolu, güneşin doğduğu yer, ortak insanlık mirasının en önemli sahnelerinden biridir. Kökleri çok derinlere uzanan bu çınarın, Cumhuriyet tarihimizdeki önemini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’’ cümlesiyle ne kadar güzel ve çarpıcı özetlemiştir. Ulu Önderimiz Atatürk ‘Sanatçı, alnında ışığı hisseden insandır’ demiştir. Tiyatrocular da bu ışığı seyircilerinden almaktadır.

Sanatın toplumları birleştirici ve bütünleştirici yapısı, toplumsal değişimlere zemin hazırlamakta ve toplumsal gelişim sürecine önemli ölçüde ivme kazandırmaktadır. Bugün ulusal kültürümüzü oluşturmada, geliştirmede ve insanımıza anlatma ve yaymada tiyatro; fevkalâde önemli bir rol üstlenmiş bulunmaktadır.

Çağdaş Türkiye hedefi doğrultusunda Türk tiyatrosu da üzerine düşeni başarıyla yerine getirmekte, toplumun genel eğitimini, dilini, kültürünü, sanatını ve estetik duyarlılığını geliştirmektedir

Sanata saygı duyan, değer veren ve çok büyük sanatkârlar yetiştiren bir millet torunları olarak; değerli tiyatro sanatçılarımızın, yazarlarımızın ve tüm tiyatro çalışanlarının Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyor, aramızdan ayrılmış sanatçılarımız da saygı ve rahmetle anıyoruz.’’