Esin Gençel - AKP Bayraklı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdal Seyitler'in yerine genel merkez tarafından AKP Bayraklı İlçe Başkanlığı'na Ali Aslan atandı. Aslan, AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte bir basın açıklaması düzenledi. Toplantıda göreve getiriliş sürecini anlatan ve başkanlık görevinin kendisi için olan önemini vurgulayan Ali Aslan, "AKP ailesinin kuruluşundan itibaren içinde bulundum. Karşıyaka'da kurucu teşkilat başkanlığı, ilçe başkanlığı yaptım. İl Başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Dört yıldır da belediye meclis üyesiyim. Teşkilatın tavan ve tabanında yapılan araştırma sonrası bu göreve getirildim. İlçe başkanlığı, yani bu görev benim için şeref madalyasıdır. 10 yıldır parti Türkiye'ye önemli işler yaptı. Bu partide ilçe başkanı olmak çok önemli bir görevdir" dedi.

Bu aile yara almayacak

Bayraklı'nın 23 mahallesini çok iyi bildiğini belirten Aslan, "Onların sevgisini alacak güce sahibiz. Herkese yetecek sevgimiz var. Görevi tebliğ alır almaz gönlü kırılmış, üzüntü duymuş arkadaşlarımız ile konuşarak iş başladım. Bu aile yara almayacak. Sizler de zaten çalışmalara şahit olacaksınız. AK Parti hangi amaçla, neye hizmet ettiğinin farkında. İl başkanı bize hedefler verdi. Girmediğimiz ev, tutmadığımız el kalmayacak. Bayraklı ile ilgili mutlaka stratejiler olacaktır. İlk olarak sandık bazlı çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Akay'dan destek

AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise, Aslan'ın arkasında olduklarını ifade ederek, "Bayraklı kanaat önderleri ile araştırma sonucunda bu durum ortaya çıktı. İnşallah bundan sonra sadece Bayraklı değil tüm ilçelerde birlik ve beraberlik içinde AKP belediyeciliği için çalışacağız. Ben Aslan'ın bundan sonra görev alacak arkadaşların, birlik ve beraberliğine ağabeylik yapacağına inanıyorum. İl başkanı, teşkilatlar olarak tüm ilçe başkanı ve teşkilatımızın arkasında olduğumuz gibi kendisine yardımcı olacağız" diye konuştu.