Cihazların dağıtımının 9 ay içerisinde yapılacağı sözünün verildiğini ve bu sözün altında İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım ve Ertuğrul'un Günay'ın imzaları olduğunu söyleyen Birgül Ayman Güler, "Bu sözün ardından 10 ay geçti. İzmir'de 'gören göz' cihazı yok. AKP verdiği bir sözü daha gerçekleştirmedi. AKP için en zor şe, doğru söylemek ve dürüst davranmak" diye konuştu.

'Gören göz'ün görme engellilerin kolay ve hızlı bir kullanım ile gitmek istedikleri yerlere sesli komutlar yardımıyla yürüyerek ya da otobüs metro gibi toplu ulaşım araçlarını kullanarak gidebilmesi amacıyla kullanılan bir cihaz olduğunu dile getiren Güler, "Projenin ilk uygulama yerinin İzmir olarak planlanmadığı ortaya çıkmıştır. Uygulamanın sorumlusu Binali Yıldırım, seçim vaadinde İzmir'in ilk uygulalama yeri olacağını söylediğinde, pilot uygulamanın Ankara ve İstanbul'da olacağına ilişkin bir protokole imza atmıştı. Protokol, seçimlerden önce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü arasında 26.04.2011 tarihinde imzalandı" dedi.

Projenin ilk uygulanma yerinin İzmir olmadığının kanıtına, SHÇEK tarafından yapılan resmi duyurudan ulaşıldığını belirten Güler "Resmi duyuruda aynen şöyle denilmektedir: '"Söz konusu protokol kapsamında ülke genelinde dağıtımı öngörülen gören göz cihazlarının; ilk aşamada pilot uygulama olarak İstanbul için 3.000 adet, Ankara için 2.000 adet olmak üzere toplam 5.000 adet dağıtılması planlanmaktadır. Bu illerdeki dağıtımı müteakiben (pilot uygulamanın başarılı olması durumunda) gören göz cihazı dağıtımı yurt geneline yaygınlaştırılacaktır. Diğer illerde dağıtılacak gören göz cihazları Ulaştırma Bakanlığı'nca temin edildikten sonra ayrıca duyurulacaktır.' İzmir'de ki görme engelli vatandaşlarımızın aldatıldığını açıkça görebiliyoruz. Gören göz cihazlarının nereden, nasıl, hangi maliyetle satın alındığı ve işe yarayıp yaramadığı da ayrı bir sorun. İşin bu yönünü de izlemek, görme engelli yurttaşlarımıza olan borcumuz" diye konuştu.