Elazığ'da bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ve Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Elazığlı Yavuz Temizer, parti çalışmaları tamamlayarak bir basın toplantısı düzenledi. Akgün Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, "Yapmış olduğumuz analizler AK Parti'nin tek başına iktidar olmayacağını gösteriyor" dedi.
MHP'nin CHP'de dahil olmak üzere herhangi bir parti ile koalisyon yapma gibi bir irade ortaya koymadığını belirten Çakır, "AK Parti, CHP ile bu kadar iyi anlaştığı halde diyalogda ve ikili siyasette bu kadar başa baş gittiği halde AK Parti ve CHP koalisyonundan neden bahsedilmez, veya iki sağ partidir AK Parti tek başına iktidar olamıyorsa MHP ile olabilir bundan kimse bahsetmiyor. Ama illede MHP ile CHP koalisyonu gibi bir anlayışı toplumun hafızasına bilerek, işleniyor. Ver oyu CHP'ye gitsin MHP'ye. Bu
oyunlara bizim karnımız tok. Hiçbir şekilde bizim böyle bir planımız yok. Bizce AK Parti ve CHP koalisyonu yapılacak. Çünkü birbirlerinin ayaklarına hiç basmıyorlar, çok güzel anlaşıyorlar. Zaten başbakanı CHP başbakanlığa taşıdı. İki meclis yapısını kendileri öngörüyorlar ve bütün gelişmeler bu çerçevede gidiyor. Bu oyunu MHP bozacak" diye konuştu.