Adı, AKP kulislerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçen Ertuğrul Günay'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kentteki çalışmalarını artırdığı öne sürüldü. İzmir’e en son 26 Nisan’da gelen Ertuğrul Günay, 17 Mayıs Cuma günü üç günlük program için yine kette olacak. Günay, Konak İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak, sivil toplum kuruluşlarını ve medya temsilcilerini ziyaret edecek. Cumartesi günü Urla ve Seferihisar’da seçim çalışması yapıp, teşkilata seçim öncesi moral verecek, pazar günü de Çeşme’de esnaf gezecek ve teşkilatla biraraya gelecek.

BİR HAFTADA 4 BAKAN


19 Mayıs Pazar günü de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İzmir’e gelecek. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarlı hemşehrilerinin katmer şenliğine katılacak, Aliağa’da Devlet Su İşleri’nin temel atma ve toplu açılış törenine katılacak, partisinin İlçe Başkanlığı’nı ziyaret edecek, Bayraklı İlçe Danışma Meclisi’nde teşkilata yönelik konuşma yapacak.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Mayıs Perşembe günü İzmir’e gelecek, İzmir Valiliği’ni ziyaret edecek. Sivaslı olan Yılmaz, Sivaslılar Federasyonu’nun Alsancak’taki yeni hizmet binasını açacak, panele katılacak, partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret edip, Menemen İlçe Danışma Meclisi’nde konuşma yapacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, 30 Ekim’de yapılacak olan İzmir İktisat Kongresi’nin çalışmaları için İzmir’e gelecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise 24 Mayıs Cuma günü İzmir’e gelecek. Kültürpark’ta düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’ne katılacak.