Bir dizi programa katılmak üzere İzmir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İl Başkanı Tacettin Bayır'ı makamında ziyaret etti. Basın mensuplarının "ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye'ye ziyareti ile ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Matkap, "Zaten en büyük üzüntümüz şu. AKP hükümetinin Türkiye yönetiminden bir an önce uzaklaşması gerekiyor. Çünkü ne yazık ki AKP Türkiye'yi Ankara'dan yönetmiyor. Türkiye'yi Washington'dan yönetiyor. Türkiye'deki sorunların yığılmasının en büyük nedeni budur" dedi.

Gündemdeki 'Dersim' tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine ise Matkap, "CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, biraz da yeni milletvekili olmasının sıkıntısını yaşadı. Dersim'de yaşanan olayların aslında araştırma gibi amacı gerçekleştirmek için bir Meclis Araştırma Önergesi verebilirdi. Tüm bunlara gerek kalmazdı. Polemikler yaşandı. AKP gündemi saptırmak için de varsa yoksa Dersim'e sarıldı" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın İzmir Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenleyeceğini hatırlatan Matkap, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlar ve Ergenekon davası sanığı İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tutukluluk halinin bin günü geçmesi sebebiyle İzmir'in seçildiğini söyledi. Son günlerde cumhuriyet ve demokrasi üzerinde ciddi oyunlar oynandığını savunan Matkap, Türkiye'nin dikkatini çekmek istediklerini söyledi. Matkap, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin iptal edildiğini hatırlatarak, "Türkiye'de örtülü faşizm var, sivil faşizm var" dedi.

Yargının bağımsızlığı'nı kaybettiğini, basın özgürlüğünün yok olduğunu ve belediyelere baskı yapıldığını iddia eden Matkap, "AKP'nin derdi belediyelere hükmetmek değil. İzmir Büyükşehir deyince akla Aziz Kocaoğlu geliyor. Kocaoğlu deyince dürüstlük, tevazu, sabır, birikim, yetenek geliyor. Mustafa Balbay akla geliyor, İzmir deyince en çok akla Mustafa Kemal Cumhuriyeti akla geliyor. Bu kıskançlık var. Temel hedef o. İzmirliler buna izin vermeyecek" şeklinde konuştu.

Yarın yapılacak mitingle ilgili olarak Matkap, "Bu miting her zamanki mitinglerden farklı olacak. CHP birlik, beraberlik, bütünlük konusunda her zamankinden daha güçlü. Bunu herkesin böyle bilmesinde yarar var. Türkiye'ye dönük saldırılara izin vermeyeceğiz. İzmir'de bulunmamızın özünde yatan bu" diye konuştu.