Adana’daki "İşsizlik Kader Değildir Mitingi’nde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Adana’dayız. Yiğitlerin harman olduğu yerdeyiz. Yaşar Kemallerin Orhan Kemallerin Muzaffer İzgülerin, Yılmaz Güneylerin memleketindeyiz. Adana'nın Allah’ına kurban diyorum.” dedi.

İşsizliğin Türkiye'de büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Adana’da fabrikalar vardı. Sanayinin merkeziydi Adana. Tarlaları bereket kaynağıydı. Adana şu anda işsizlik açısından Türkiye’nin bir numarası. İşsizlik var. Nereye baksanız işsizlik var. Sekiz yıldır iktidardalar, bunlar sekiz yıldır iktidarlar. Bunlar işsizliği çözmek için iktidar olmadılar. Bunlar ceplerini doldurmak için iktidar oldular. İşsizliğin patladığı bir ülkede ben sana nasıl AK Partili diyeyim. İşsizlikte bir numara yaptın bu memleketi ben sana nasıl AK Parti diyeyim.” diye konuştu.

Adana’nın Türkiye’nin kalbi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim gündemimizde sizler varsınız. İşsizlik var, alın teri ile çalışan evine ekmek götüremeyen yurttaşımız var. İşsizlik kader değildir diyoruz evet işsizlik kader değildir. Temiz Türkiye için, güzel Türkiye için alın terine değer veren Türkiye için yola çıktık. Mücadelemizi beraber yapacağız kavgamızı beraber vereceğiz. Adana Türkiye demektir. Adana Türkiye’nin kalbi olduğu için işsizlik mitingini burada yaptık. Sayın başbakana sesleniyorum. Gel Adana’ya. Gel Adana'da gör. Kapanan fabrikaların listesini gör. 48 fabrikayı kapattılar. 39 bin 500 işçi işinden oldu. 39 bin 500 işçi 39 bin 500 hane demektir. Evine ekmek götürmeyen insanın ıstırabını başbakan bilir mi. Recep Bey, Türkiye güllük gülistanlık diyor. Sekiz yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Madem Türkiye güllük gülistanlık, pekiyi nedir bu işsizlik. Sekiz yıldır işsizliği çözebildin mi çözemedin.” şeklinde konuştu.


İKTİDAR HALKI DÜŞÜNMÜYOR


Hükümetin, yaptığı icraatlarla halkı perişan ettiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Adana’da işsizlik var. Adana’nın bereketli ovaları pamuk üretiyor mu?. Hayır. Evet bu başbakanda biraz ülke sevgisi olsa biraz insan sevgisi olsa ama yok. Dönüp bir kendine baksın bakalım. Ya bu ülkenin her şeyi var. Hangi yüzle sen Yunanistan’dan pamuk getiriyorsun. Neden kendi işçine destek vermiyorsun. Hangi ülke buğdayı yurtdışından getiriyorsun. Bu ülkenin ovalarında koyunlar varken sen hangi yüzle yurtdışından kurbanlık getiriyorsun. Çünkü iktidar halkı düşünmüyor. Bu ülke üreten ülke olacak. Tüketen ülke olmayacak. Çalışacağız, üreteceğiz, alın teri akıtacağız, kazanacağız.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin yönetiminde büyük sorunlar bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bu hükümetin ekonomi politikası yok. Bu hükümetin bir politikası var. Yandaş nasıl köşeyi döner, o. Halkı düşünmüyorlar. CHP iktidarında göreceksiniz hiçbir kamu kuruluşunda taşeron olmayacak herkes kadrolu sendikalı işçi olacak. Başbakan diyor ki taşeron çalıştıracaksan parayı nerede bulacaksın diyor. Biz emekten alın terinden yanayız. Alın terini kutsallığına inanıyoruz. Kamuda taşeron işçiliği bitireceğiz. Herkes örgütlü olarak çalışacak üretecek ve hakkını isteyecek. Bizim ülkemizde yoksullar var. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz dedim. Aile sigortasını getireceğiz dedim. 1971 yılından bu yana yapamadığın çıkaramadığın yasayı biz çıkaracağız dedim. Bana soruyor kaynak nerede diye. Bu ülkede namusluysan, hortumcu değilsen, bu ülkenin kaynağı var. Zengine gelince dünyanın en zengin ekonomisiyiz diyorsun fakire gelince para yok diyorsun. Yandaşa kaynak var da yurttaşa niye kaynak olmasın.”


BUNLARIN TELEFON DİNLEME HASTALIĞI VAR


Türkiye’nin CHP çatısı altında toplanacağını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Onurlu bir birey gibi yaşamak mı istiyorsunuz o zaman yurt sevgisinde vatan sevgisinde birleşiyoruz demektir. Bir çatı var orada. O çatı halkın iktidarıdır. CHP iktidarıdır. Sekiz yılı bitirdiler dokuzuncu yıla girdiler. İşsizlik yoksulluk artıyor. İşçi perişan. Emeklilerin durumu iyi mi. İyi değil. Söyleyin duysun başbakan. Ama söylemeseniz de telefondan dinlerler. Bunlar da telefon dinleme hastalığı var. Telefondan duyarlar. Size söz, memur Kemal’in sözü, işçi Kemal’in sözü, emekli Kemal’in sözü halkın Kemalinin sözü sizin için çalışacağım sizin için mücadele edeceğim. Bu ülkede AK Parti ile CHP arasında büyük bir fark var. O nedir biliyor musunuz. Her vatandaşımızın sorununa talibiz. Ey vatandaşım derdin varsa AK Parti bu ülkenin sorunlarına değil rantına sahip. Aramızdaki fark bu. Biz halkın derdine talibiz AK Parti ülkenin rantına talip.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikindi ezanının okunduğu sırada, "Ezan okunuyor, bekleyelim. Ezandan sonra konuşunuz." diye konuşmasına bir süre ara verdi.

Kılıçdaroğlu, ezandan sonra Nazım Hikmet'in "Yaşamak bir ağaç gibi, tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine" şiirini okuyarak, vatandaşlarla birlikte iktidara yürüyeceklerini sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Adana'daki mitingine partinin genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı. Miting dolayısı ile polisler çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Vatandaşlar miting alanına polis kontrolünden sonra alındı. Polis helikopteri miting alanını yukarıdan takip etti.