Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İzmir projelerine, “Yapılamayacak hayali şeyler söylemeye, üretmeye devam ediyor” şeklinde yaklaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’e, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay cevap verdi: “Gölge etme başka ihsan istemez”. Ömer Cihat Akay, CHP Genel Başkanı Yüksel’in popülist yaklaşımını değiştirmesini istedi. Seçim arifesinde vaat edilen her projenin İzmir’in ve İzmirlinin menfaatine olduğunu vurgulayan Akay, “İzmirli olan CHP Genel Başkanı Yüksel’den; iki dönem tek başına iktidar olan AK Parti’nin İzmir ile ilgili projelerinden gurur duymasını beklerdim. Nasıl ki partisine mensup Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakanımıza teşekkür ediyorsa, Yüksel de aynı tevazuu göstermeliydi. Açıklanan projeler İzmir’e katma değer sağlayacak.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı projelerin her birinin İzmir için birer ‘çılgın proje’ olduğuna değinen Akay, muhalefet partilerinin yaklaşımını yadırgadığını açıkladı. 8.5 yıllık iktidarı döneminde AK Parti’nin yapmayacağı hiçbir projeyi vaat etmediğine dikkat çeken Akay, “Biz, İzmir için hazırladığımız projelerin siyasi malzeme yapılmasını istemiyoruz. Bu projeler, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında İzmir’i gerçek manada bir marka şehir yapacak. Rahmetli Turgut Özal’a, ‘köprüyü sattırmam, ikinci köprüyü de yaptırmam’ diyen zihniyetin artık demode olduğunu hatırlatmak isterim. Nasıl ki Özal, köprüyü sattıysa ve ikinci köprüyü de yaptıysa, biz de İzmir için açıkladığımız projeleri tamamlayacağız. Hem de bunu siyasi ve politik malzeme yapmayacağız. Bu projeler üzerinden rant elde etmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Birazcık mahcubiyet duyması gereken politikacıların, sorumlu oldukları insanlara karşı projelerimizi yermelerini kabul etmiyoruz.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın hiçbir zaman hiçbir şeyi çarpıtmadığının altını çizen Akay, İzmir’i de ne geçmişte ne şimdi kandırmadıklarını söyledi. Akay, Başbakan Erdoğan’a, “Yapılamayacak hayali şeyler söylemeye, üretmeye devam ediyor.” şeklinde yaklaşan Yüksel’e, Bolu Tüneli’ni hatırlattı. 12 hükümet ve 16 bakan eskiten Bolu Tüneli’ni AK Parti iktidarının tamamladığını kaydeden Akay, 8,5 yıllık icraatlarını artık vatandaşın bildiğini ama bunu muhalefetin hala anlamamakta ısrar ettiğinin aktardı. Akay, “CHP’li arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Biri, alınganlık gösterip EXPO mektubunu götüren ekibin içerisinde yer almıyor, diğeri de İzmir’e çağ atlatacak projelere ‘hayal’ gibi basit bir yaklaşım sergiliyor. Bizim işimiz hayalleri gerçeğe dönüştürmek. Bunun için de ‘hayaldi gerçek oldu’ diyoruz.” şeklinde konuştu.