Esin Gençel - KESK, DİSK ve TMMOB, Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye 34 avukatın tutuklanması ile ilgili eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Memiş Sarı, Türkiye'nin AKP tarafından açık hava cezaevine dönüştürülmeye çalışıldığını belirterek, "Toplumun özgürlük alanlarının her geçen gün daraltan, emekçilerin haklarını gasp eden AKP'yi durdurmalıyız. Siyasi iktidarın uygulamalarıyla gittikçe daha da belirginleşen bu karanlık tablo içinde toplumun tüm muhalif kesimlerini hedef alan baskılara her gün bir yenisi ekleniyor. Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye avukatların gözaltına alınması bunun son örneği sayılabilir" dedi.

İnsanlar fişleniyor

ÇHD'li avukatların tutuklanmasını iktidarın savunma hakkına yönelik bir terör olduğunu belirten Sarı, "ABD taşeronluğunun bir sonucu olarak bölgesinde savaşa itilen Türkiye'de AKP iktidarı bir savaş hükümeti gibi davranmaktadır. Hukuk tanımaz bir saldırganlıkla herkesi derdest etmeye çalışmakta, bir gözaltı düzeni kurulmaktadır. İnsanlar dinlenmekte, izlenmekte, fişlenmekte ve komplolar kurularak hapishanelere doldurulmaktadır" diye konuştu.

Savunma hakkına saldırı var

Çağdaş hukukçuluk mücadelesi karşısında orta çağ kanunlarının uygulandığını sözlerine ekleyen Sarı, "Tutuklanan avukatlar, işçiler, kamu emekçileri, öğretmenler, muhalif kimlikleriyle bilinen insanlardır. Tutuklanan avukatlar toplumsal muhalefet örgütlerinin, gözaltındaki kayıpların, iktidarın zulmüne uğrayan gazetecilerin, öğrencilerin ve tüm yurttaşların davalarını savunmaktadır. Anlaşılan o ki, AKP, ÇHP 'li hukukçuları cezaevi ile etkisizleştirerek toplumsal muhalefetin de savunma hakkına saldırmakta" dedi.

Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

AKP'nin muhalif her sesten korktuğunu ifade eden Sarı, "bizler, AKP'yi korkutmaya devam edeceğimizi haykırıyoruz. Bundan sonra da AKP'nin yıldırma politikalarına aldırmadan kaklımıza doğruları söylemekten, halkımız için özgür ve demokratik bir ülke için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.