Eski MHP milletvekili Meral Akşener, bir basın toplantısı düzenledi ve kurultay çağrısı yaptı. Üst kurul delegelerine seslenen Akşehir, noter onaylı dilekçe verilmesi gerektiğini söyledi. Kaybedecek vakitlerinin olmadığını belirten Akşener, nefret dilinin de parti içi siyasetten uzak tutulacağını vurguladı. Bülent Arınç ve Abdullah Gül ile görüştüğü iddialarına da yanıt veren Akşener,  "Ne Sayın Abdullah Gül, ne Bülent Arınç ne de kimseyle bir araya gelmedim, MHP ile ilgili herhangi bir toplantıya katılmadım. Bu yalanın devam etmesini çok şaşkınlıkla karşıladığımı ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ardından Meral Akşener de basın toplantısı düzenleyerek genel başkanlık sinyali verdi. Doğrudan 'adayım' demeyen Akşener, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu. Akşener, "Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin üzerimize yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız." dedi.

Meral Akşener Etiler Le Meridien Otel'de basın toplantısı düzenleyerek delegelere olağanüstü kurultay çağrısında bulundu. Çok sayıda partilinin destek verdiği Aşener, adaylığına ve gündeme ilişkin soruları da cevapladı. 'Delegelerin imzasına rağmen kurultay toplanmazsa mahkemeye gidecek misiniz?' şeklindeki soruyu cevaplayan Akşener, "Üst kurul delegelerimizin kimse üstünde değildir. Bu imzalar toplandıktan sonra, her hangi bir yargı mercine müracaat etmeden üst kurulda yer alan delegelerimizin kararının geçerli olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

'ARINÇ VE GÜL İLE TOPLANTI YAPMADIM'

Abdullah Gül, Bülent Arınç gibi isimlerle toplantı yapıp yapmadığına dair soruya da Akşener, "Ben bu konuda Twitter üzerinden defalarca yazmama rağmen bu iddia devam etti. Önce Manyas'ta görüştüğüme dair bir iddia vardı. Ben Manyas Serpil Tesisleri'ne hayatımda hiç gitmedim. Sonra Sapanca'ya getirildi. Buradan büyük bir açıklıkla Sapanca'da ya da Türkiye'nin başka bir yerinde ne Sayın Bülent Arınç ile ne Sayın Abdullah Gül ile ne başka biri ile bir araya gelmedim. Geleceğe ya da MHP'ye dair herhangi bir toplantıya katılmadım." şeklinde cevap verdi.

'OLAĞANÜSTÜ KONGRE'DEN SONRA SEÇİMLİ KONGRE'

"Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin üzerimize yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız." diyen Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın açıklaması ile ilgili, şunları söyledi: "Çok değerli arkadaşlarımız önce olağanüstü kurultay talebi ile daha sonra da sorular üzerinden aday olacaklarını açıklayarak yola çıktılar. Kendilerine başarılar diliyorum. Biz hukuki tek metin üzerinden imza toplayacağız. Olağanüstü kongre sağlandıktan sonra seçimli kongreye geçeceğiz. Ondan sonra yan yana gelişleri delegelerimiz sağlayacaktır."

Genel Merkez'den delegelere baskı yapıldığına dair bir düşünce taşımadığını anlatan Akşener, şöyle devam etti: "Böyle bir şey düşünmek istemem ama sonuç itibariyle bir rekabet var. Genel Merkez, Sayın genel Başkan olağanüstü kurultay çağrılarına cevap vermeyeceğini, bunun yapılmayacağını açıkladı. Dolayısıyla baskı konusunu bilmiyorum ama rekabetin renkli geçeceği kesin. MHP'nin en düşün oyu yüzde 11,9 olmakla birlikte doğrusu büyük bir inançla söylüyorum en üst noktasının tek başına iktidar olduğuna inanıyorum."

Türkiye'de bütün siyasi akımlar başbakanlar çıkardığını ancak Türk milliyetçilerinin bunu yapamadığını kaydeden Akşener, " Merkez sağ, Milli Görüş, sosyal demokratlar başbakanlar çıkarmışlardır. Maalesef hiç birimiz biz Türk milliyetçileri, MHP'liler Başbuğumuzu başbakan yapamadık. Bu bir öz eleştiri olarak ortaya konulması gerek tespittir. Bizim öncelikle bir birimize sarılmamız lazım. Kardeş olan, aile olan bir siyasi yapıyız." dedi.

'MHP'DE MİLLETVEKİLİ OLMAM'

'Genel başkan olmazsanız parti içinde milletvekili olarak devam eder misiniz?' sorusuna da Akşener, "Ben bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyorum. Ama farzı muhal olmadı, ben milletvekilliğine aday olmayacağım. MHP bünyesinde herhangi bir mansıba, sandalyeye talip olmayacağım ama MHP için çalışan sıradan bir üye olacağım." şeklinde cevap verdi.

'MİLLETİMİZİ SUÇLAYAMAYIZ'

MHP'nin oy potansiyelinden bahseden Akşener, "Ben milliyetçiyim diyen insan sayısı aşağı yukarı yüzde 80. Bilinçli bir şekilde Türk milliyetçisiyim diyen insan sayısı yüzde 33, ben dindarım diyenlerin sayısı yüzde 33. Kendini dindar addeden, milliyetçi addeden herkesin MHP'ye oy verebileceği bir sonuç. Bir ülkeyi yönetmeye talipseniz iddialı olmalısınız. Eğer talipseniz bu iddiayı hayata geçirmek için birçok şey yapmak zorundasınız. Biz oy alamamışsak kalkıp milletimizi suçlayamayız. Bu soruyu kendimize sorarız. Niçin biz oy alamadık?" ifadelerini kullandı.