7 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşmesi planlanan mitinge günler kala Akşener'i destekleyen MHP'li muhaliflerin hazırlıkları da bitmek üzere. Meral Akşener'e destek veren isimler arasında adı geçen MHP İzmir eski Milletvekili Musavvat Dervişoğlu, katıldığı programlarda ve yaptığı açıklamalarda İzmir'e verdiği önemi sık sık dile getiren Akşener'in de heyecanlı olduğunu belirtti.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Musavvat Dervişoğlu, 'Benim için İzmir çok ayrı bir yer taşıyor. Sayın Meral Akşener'in de İzmir'e gösterdiği ilgi ortada. Tek büyük  mitingimiz olan bu miting İzmir'de yapılacak. Meral Hanım da halk nezdinde gördüğümüz intibayı İzmir'de test edecek ve dünyaya ilan edeceğiz dedi' diye konuştu.

Yüksek katılımlı bekliyoruz

Miting için son hazırlıkların sürdüğünü ve tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden MHP'li eski vekil Musavvat Dervişoğlu, MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener'in programının netleştiğini söyledi ve Gündoğdu Meydanı'na partililerin yoğun ilgi göstereceğini beklediklerini kaydetti: Hazırlıklar var tabii. Mitingi organize eden arkadaşlarımız var orada. Hazırlıklarını yapıyorlar. Çok uzun olmayacak bir program. Havalimanında saat 11.30'da karşılayacağız kendisini. Swiss Otel'de kendisini istiharata alacağız 15 dakika kadar. Parti delegeleri, sivil topum kuruluşlarının önderleri, kadın kuruluşlarının yöneticileriyle kısa süreli toplantılar yapacak, 17:00'da da meydana Allah'ın izniyle çıkacak. Gündoğdu Meydanı'nda çok yüksek bir katılım bekliyorum.


MHP 7-8 Mayıs'ta Bornova'da çadır kuracak

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) muhalefet kongre hazırlıkları yaparken, MHP İzmir İl Başkanlığı Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Dünyası Projesi gerçekleştiriyor.
İl Başkanı Necat Karataş'ın çok önemsediği proje 07 Mayıs'ta başlayacak kültürel etkinlikler, iki gün sürecek. MHP İzmir'in Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, 'İzmir'de ilk defa yapacağımız bu etkinlik kutlama, şuurlanma ve eğlence başlıkları altında toplanıyor' dedi...
Türk Siyasi tarihine 3 Mayıs 1944 Türkçülük ve Turancılık Davası olarak geçen günü her yıl kutlayan Milliyetçi Hareket Partililer, bu yıl 07-08 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşiyor. Programa bir aydır hazırlandıklarını vurgulayan Cumhur Bulut, 'Bu organizasyon için hem üniversiteli öğrencilerimizden hem de profesyonellerden destek alıyoruz. Bizim için hem şölen hem de aydınlanma amacı taşıyan bu organizasyon binlerce Türk Milliyetçisini İzmir'e toplayacak. Yan ve gönüllü kuruluşlarımızla birlikte büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Şimdiden büyük heyecan uyandırdı. Çeşitli çevrelerden büyük takdir alıyoruz. İnanıyoruz ki etkinlikler zincirimiz örnek alınacak bir faaliyet olacak' açıklamasında bulundu.

9 Türk çadırı kurulacak

Programın büyük bir kültürel etkinlik olacağını vurgulayan Bulut, 'Türklerin uğurlu rakamı 9' dan yola çıkarak dokuz otağ kuracağız. Şu anda bağımsız yedi Türk Devleti var. Yarı bağımsız devletlerimizle sayı oldukça fazla. Otağ Çadırlarda Türk devletlerinden gelen misafirlerimiz yerel kıyafetleriyle etkinlikler düzenleyecek. Aynı zamanda yine bu devletlerden gelen misafirlerimizin çeşitli sahne etkinlikleri olacak. Günün önemine binaen söyleşiler, şiirler, video gösteriler ve diğer kültürel etkinliklere yer verilecek. Bu projede elimizden geldiğince tüm değerimize yer vermek istedik. Kımız, okçuluk, yağlı güreş şovları, Dombra dinletisi, Türk dünyasından dans gösterileri ve kitap okuma etkinlikleri olacak' dedi.