1 Kasım seçimlerinden sonra büyük düşüş yaşayan MHP'de sular durulmuyor. Muhaliflerin erken kongre teklifini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kabul etmedi. Bunun üzerine imza toplayan muhalifler olayı mahkemeye kadar götürdü. MHP yönetimi ise çareyi, muhaliflere destek veren il teşkilatlarını kapatmakta buldu. Denizli İl Teşkilatı da kapanan teşkilatlardan biri. Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, başkanlığını yürüttüğü tertip komitesine Meral Akşener'i de davet etti. Bu teklifi kabul eden Akşener, Denizli'de partililere seslenecek ve il teşkilatlarının kapanmasına ve görevde almalara tepki Denizli'den başlayacak. Akşener daha sonra da Uşak'a geçecek.

MHP'de olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açan 16 İl Başkanı'ndan biri olan Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, geçen hafta görevden alınmış ve Denizli İl Başkanlığı görevine milletvekili adayı Cafer Birtürk getirilmişti. Görevden alınan eski İl Başkanı Yasin Öztürk, sosyal medya hesabında Pablo Neruda'nın "Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelmesini engelleyemezsiniz" dizeleriyle tepkisini dile getirmişti.

MHP'de Denizli'den yükselen güçlü parti içi muhalefet, genel başkan adaylarından biri olan Meral Akşener'i de harekete geçirdi. Görevden alınan Yasin Öztürk'ün başkanlığını yürüttüğü tertip komitesi, Meral Akşener'i Denizli'ye davet etti ve Akşener teklifi kabul etti. Meral Akşener, olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve MHP Genel Merkezi tarafından kapatılan Denizli teşkilatını ziyaret edecek. 25 Şubat Perşembe günü Denizli'ye gelecek olan Akşener, saat 13.00'te şehir girişinde olağanüstü kongre toplanabilmesi için imza veren üst kurul delegeleri, MHP eski milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, ocak başkanları, yönetim kurulu ve parti üyeleri tarafından karşılanacak. Akşener daha sonra EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde partililere seslenecek.

Akşener, geceyi Denizli'de geçirdikten sonra cuma günü Uşak'a geçecek.

Tertip Komitesi Başkanlığı'nı kendisinin yaptığını söyleyen Yasin Öztürk, "Meral Hanım, davetimizi kabul etti ve partililerle buluşmak için Denizli'ye geliyor. Anadolu hareketine İl Teşkilatı'nın kapatılmasına tepki olarak Denizli'den başlıyor. Hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.