MHP'nin en güçlü muhalif isimlerinden olarak görülen Meral Akşener, çalışmalarına Denizli'den başladı. Erken kongre ile ilgili açıklama yapan Akşener, kongrenin mutlaka yapılacağını belirterek, "Nasıl kaçarlarsa kaçsınlar, yapılacak" şeklinde konuştu. MHP'nin aldığı yüzde 12'lik oy oranını beğenmedikleri için yola çıktıklarını belirten Akşener, bu yüzden olağanüstü kongre istediklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını anlattı. Yaşadıkları süreçte saygılarını koruduklarını belirten Akşener, her türlü hakarete rağmen sustuklarını söyledi. Ne yapılırsa yapılsın asla bir ülkücünün kalbini kırmayacaklarını ifade eden Akşener, kongreyi milletin istediğini ve bu yüzden de yapılacağını belirtti. Akşener, genel başkanlık için değil, başbakanlık için yola çıktığını da vurguladı.

Partide kendisini destekleyen taraftarlarıyla birlikte dün Denizli'ye gelen eski milletvekili Meral Akşener,  Uşak'a giderken yol üstündeki  Çal İlçesi'ne uğradı. Akşener'i, MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Ak Parti Çal İlçe Başkanı Ahmet Kocagöz, CHP Çal İlçe Başkanı Ergün Ersoy, MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi ve çok sayıda partili karşıladı. Akşener'i karşılayanlar arasında yer alan Osman Onur isimli bir vatandaşın taşıdığı 'CHP'liyim ama adaylığını candan kutluyorum. Yuvayı yapan dişi kuştur' yazılı pankart dikkat çekti. Akşener, Onur'a teşekkür etti.

Meral Akşener'e Çal'da, Yörük heybesi içinde Çalkarası pekmezi ve üzümü ile bereket küpü, kafes içinde Denizli horozu hediye edildi. Akşener, "Horozlar kendi çöplüğünde, Denizli horozu her çöplükte öter" dedi.

"MAHKEME KARARI BEKLENMEDEN KURULTAY KARARI ALINSA"

Çal Meydanı'nda toplananlara seslenen Meral Akşener, "Biz yüzde 12'lik oy oranını beğenmediğimiz için yola çıktık. Bizim buna itirazımız var. Bu yüzden de olağanüstü kongre niyetiyle yola çıktık" dedi. Olağanüstü kongre taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını belirten Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bildiğiniz gibi olağanüstü kongre talebimize olumlu cevap verilmedi. 548 delegenin hepsi, ilçe başkanı, il başkanı ve belediye başkanlarından oluşuyor. Bu insanlar bir irade koydular. Burada imza atanlar sayın genel başkanı da seçen delegelerdi. Toplam delegenin yarısı değişiklik istiyor. 'Eksiğimizi, gediğimizi istişare etmemiz gerekir' dedi, delegeler. 548 imzayı götürdük ancak yok hükmünde sayıldı. Bir süre bekledik ancak bize 'hadi mahkemeye gidin' dediler. Mecbur kaldık ve il başkanlarımızla mahkemeye gittik. İnşallah mahkemeden ülkede hukuk vardır diyebileceğimiz adil bir sonuçla karşılaşırız. Keşke, mahkeme kararı beklenmeden kurultay kararı alınsa."

"BAŞBAKANLIK İÇİN YOLA ÇIKTIM"

Yaşanılan süreçte, ülkücüler arasında konuşmaların ve karşılıklı diyalogların kalp kırıcı olmaması gerektiğini söyleyen Akşener, MHP tabanına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşadığımız süreçte nezaketimizi, saygımızı koruyarak davrandık. Her imza veren arkadaşımız ve bizler, sayın genel başkanımıza ve genel merkezimize karşı nazik davrandık. Her birimize çok ağır hakaretler edilmesine rağmen sustuk. Çünkü bu yol kutlu bir yoldur. Ülkücü ülkücünün kardeşidir diyerek yola çıktığımız için, milletimizin barışmaya ihtiyacı olduğu dönemde ülkücülerin kavga etmesi doğru değildir. Bundan dolayı saygımızı koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Çok açık söylüyorum. Ne yapılırsa yapılsın, ne söylenirse söylesin asla bir ülkücünün kalbini kırmayacağız. Ama bu kongre mutlaka yapılacak. Nasıl kaçarlarsa kaçsınlar, yapılacak. Nasıl engellerlerse engellesinler, yapılacak. Niye yapılacak biliyor musunuz? Millet istiyor, yapılacak. MHP geçmişte ihtilallerle kapatıldı, şimdi yönetenler tarafından kapatılıyor. 16 il teşkilatımızı kapattılar. Ama millet meydanlarda, millet kurultay istiyor. Ben, genel başkanlık için değil, başbakanlık için yola çıktım."

Meral Akşener, Çal'dan Çivril'e geçerek burada da kalabalık grup tarafından karşılandı. Partililere hitap eden Akşener, daha sonra karayoluyla Uşak'a hareket etti.