Bursa'dan Eskişehir'e gelen Meral Akşener, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıya yaklaşık bir buçuk saatlik gecikmeyle katıldı. Salonu dolduran 2 bin kişiye yakın partili tarafından 'Başbakan Meral' sloganlarıyla karşılanan Akşener yaptığı konuşmada kader birliği ettiği teşkilatının mensuplarına yapılan iftira ve hakaretleri hiç kimsenin yanına bırakmayacağını söyledi. Paralelci olmadığını ifade eden Akşener, "Bize paralel diyenlere sesleniyorum. Hiçbirimiz paralel değiliz ama siz her biriniz yamuksunuz yamuk" diye konuştu.

TÜRKİYE STRATEJİK ÇUKURUN İÇİNDE DEBELENİYOR

İktidarın Adanalı bir karpuz tüccarı kadar becerikli olamadığını söyleyen Meral Akşener, "Adanalı bir karpuz tüccarının dahi bir kamyon karpuzunu İstanbul'a en küçücük bir hasar olmadan ulaştırabildiği bir becerililikte siz o Adanalı karpuz tüccarı kadar olamayıp devletin şu veya bu şekilde, şuraya veya buraya yaptığı tırnak içi 'Yardım' her neyse onu yapamadınız onu yakalattınız onu yakalattınız beceriksizler. Ve ülkemizi Lahey'de sorgulanır hale getirdiniz. Sayın Davutoğlu'nun dış politikadaki meşhur hayalleri, stratejik derinlik tezi Türkiye'yi stratejik çukurun içine yuvarladı. Türkiye stratejik çukurun içinde debeleniyor" dedi.

'BUNLAR BESMELEYLE BU ÜLKEYİ SOYDULAR'

Gençlerin hakkının yenildiğini öne süren Meral Akşener, "Aranızda gençler var. Gençlerin büyük çoğunluğunun işsiz olduğunu biliyorum.Üniversite öğrencileri var. Üniversiteyi bitirecekler. Sonra KPSS'ye girecekler. 80-90 puan alacaklar. Ama maalesef atanamayacaklar. Onarın yerine 35 puan almış, Vali beyin yanında bir aylığına özel kalemde çalıştırılan, belediye başkanının yanında özel kalemde bir aylığına çalıştırılanla, rektörlerin yanında bir aylığına çalıştırılanlar, onlardan olanlar ballı maaşlar, ballı ihalelerle bu gençlerin yerlerini alacaklar ve aldılar. Bunun adı kul hakkıdır. Bunlar var ya bunlar besmeleyle bu ülkeyi soydular" diye konuştu.

PKK'NIN BELİNİ KIRMAZSAK GİDERİZ

İktidara geldiklerinde 6 ayda PKK'nın bileni kıracaklarını söyleyen Akşener , "6 ay içerisinde PKK terörünün belini kırmazsak gideriz. Ama ahaliyi teröristten ayırmak kaydıyla. Teröristin kafasını kıracağız. Ama ahali bizim kardeşimizdir. Bin yıllık kardeşlik hukukunu yeni baştan canlandıracağız. Biz bu ülkeyi bayram sofrasına oturtacağız. Elinizi uzattığınızda bütün yemeklere uzanacaksınız" dedi.