CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, Adana valisi ile ilgili olarak “ Söz konusu şahıs ile ilgili bir suç ya da kusur arayacaksak, onu orada tutanlarda onu koruyanlarda arayalım. Bu vali ilk kez gündeme gelmiyor. Daha önce de yasadışı dinleme, kamu ihalelerinde yolsuzluk, usulsüzlük, bir kadına yönelik taciz, küfür iddiaları ile sürekli gündemdeydi. Adamın her gittiği ilde bir vukuatı var nerdeyse. Olay olmadığı zaman olay oluyor. Fakat suç adamda değil bu adamı koruyanlarda. Yedirmeyenlerde.” dedi. Erdal Aksünger vali Hüseyin Avni Coş ile ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’e altı ay önce bir soru önergesi verdiğini belirterek “Altı ay önce verdiğimiz soru önergesi üzerine işlem yapsalardı belki bu rezaletler olmazdı. Fakat, bırakın işlem yapmalarını sorduğumuz sorulara bile yanıt alamadık. Bunlar yedirmedikçe de adam Coş’tu. Gerçi tam olarak bana Başbakanını söyle sana Valini söyleyeyim durumu bu…” dedi.

Aksünger soru önergesinde şu sorulara cevap istemişti

Ak Parti Adana Milletvekili Sayın Ali Küçükaydın Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş’un Milletvekillerini yasadışı dinlettiğini ve kayıtları belli yerlere servis ettiği, ayrıca Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’un  görev yaptığı her ile beraberinde kendi müteahhidini de götürerek ihalelerde çıkar sağladığını öne sürülen  bilgi ve belgeleri  İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’e gönderdiği yönündeki açıklamaları basında ve kamuoyunda yer almıştır.

Buna Göre;

1. Ak Parti Adana Milletvekili  Ali KÜÇÜKAYDIN’ın  Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’un ciddi bir telefon dinletme hastalığına müptela olduğu, güvenlik güçlerini kullanarak Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği iddiası doğru mudur?Bu konu ile ilgili olarak Bakanlığınıza teslim edilen bilgi ve belgeler nelerdir? Hangi taihte teslim edilmiştir?

2. Bu konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığına daha öncede gelen ihbarlar var mıdır? Varsa hangi işlemleri yapılmıştır? Yapılmadı ise nedeni nedir?

3. Vali Hüseyin Avni Coş’un gerek daha önce görev yaptığı illerde gerekse halen görevine devam ettiği Adana ilinde bu güne kadar dinlenen ve izlenen kişi sayısı kaçtır? Dinlenildiği iddia edilen Milletvekilleri ve Belediye Başkanları kimlerdir? Bu izleme ve dinlemeler hangi yasaya göre hangi kurum tarafından hangi araçlarla ve hangi amaçla yapılmıştır?

4. Dinlemeler sonrası yapılan dinlemelerin servis edildiği iddia edilen kurumlar hangileridir?İddialara göre yasa dışı yapılan bu dinlemelerin servis edildiği kurumlar, kendilerine iletilen dinleme kayıtları sonrasında hangi işlemleri yapmışlardır? Yasa dışı uygulamayı gerçekleştiren kişiler hakkında hangi işlemleri yapacak sınız?

5. AKP Adana Milletvekili Sayın Ali KÜÇÜKAYDIN’ın iddialarında yer alan H.A ve B isimli firmalar kime aittir? Bu firmanın  Sayın Hüseyin Avni Coş’un gerek daha önce görev yaptığı illerde ve gerekse halen görevine devam ettiği Adana’da kamuya ait hangi ihalelere  girmiş, bu ihalalerden kaçını kazanmıştir? Kazandığı ihalelerin tutarı ne kadardır?

6. İddialarda yer alan görev yeri değiştirilen ve açığa alınan personel sayısı kaçtır? Personellere bu uygulamanın yapılmasının gerekçesi nedir?

7. İktidar Partisi mensubu bir Milletvekilinin yine kendi atadıkları bir vali hakkında bu kadar önemli bir konuda suç duyurusunda bulunması ile ilgili olarak  bu güne kadar Bakanlık olarak her hangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmadı ise nedeni nedir?