S.S Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nde düzenlenen toplantıya Erdal Aksünger’in yanısıra CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam ve CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu da katıldı. İzmir’deki çiçek üreticilerinin sorunlarının dile getirildiği, çiçek üreticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Ahmet Genç, CHP İzmir Milletvekili adaylarına verilmek üzere ‘Çiçekçilik Sektörü Beklenti Dosyası’ oluşturduklarını söyledi. İzmirli çiçek üreticilerinin zor durumda olduğunu, çiçek üretiminin karşılığında talebin az olmasından şikayetçi olduklarını belirten Genç, milletvekili adaylarına İzmirli çiçekçiler adına çözüm önerileri ve beklentilerinden bahsetti. Vakıfların, ‘Çiçek göndermeyin, bağışta bulunun’ kampanyalarının, çiçekçiler için büyük bir darbe olduğunu ve haksız rekabet oluşturduğunu dile getiren Ahmet Genç, bu uygulamanın engellenmesi için yasal bir düzenleme yapılmasını istedi. Kamunun çiçeği lüks gören bir anlayışı olduğunu öne süren Genç, üretici kooperatiflerinin de güçlenmesi için destek sağlanması ve çiçek satışlarında uygulanan yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e inmesi gerektiğini belirtti.

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Genç, ayrıca CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger’in kendilerine her zaman destek vermiş olduğunu dile getirerek, kendisine teşekkür etti. Erdal Aksünger, ayakta durmaya çalışan çiçekçi esnafının sorunlarını çözmek için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. CHP’nin  üretime önem veren bir parti olduğunu belirterek, iç üretimi arttırmak üzere politika geliştirdiklerini kaydetti. Aksünger, partisinin esnaf ve sanatkarlara, üretene değer veren bir parti olduğunu dile getirerek, ‘Küçük işletmeler teşvik edilirse, işte o zaman Türkiye gerçekten büyüyebilir’ diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam da, küçük üreticilerin sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, küçük üreticilerin haksız rekabete maruz kaldığını belirtti. Susam, parti olarak yeni dönemde küçük işletmelerin de değerlendirileceği ayağı yere basan projeleri olduğunu kaydetti. Mehmet Ali Susam, çiçekçilerin sorunlarını anladığını ve çözüm önerilerini en yakın zamanda değerlendireceklerini söyleyerek, ‘Parlamentoda her zaman emrinizde olacağım’ dedi.