Buca Kuruçeşme'deki Cemevi önünde 40'tan fazla Alevi-Bektaşi derneği temsilcisinin katılımıyla bir basın toplantısın düzenleyen Alevi- Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, demokratik ve eşit yurttaşlık gibi insani, vicdani ve meşru istemlerini dile getirmek amacıyla Ankara ve İstanbul'da 2 miting, 3 büyük ilde de 24 saatlik oturma eylemi yaptıklarını hatırlatarak şöyle dedi:

"Biz Aleviler temel taleplerimizi elde etmek için ne kadar kararlıysak hükümet de bir o kadar tutarsız, savsaklayıcı geçiştiricidir. Daha da kötüsü AKP Hükümeti, 'Çakma Aleviler' ile kamuoyunu oyalayıp durmaktadır. Bizler AKP'yi ciddiyete davet ediyoruz. Aleviliği bıraktılar, kendilerince 'Alevicilik' oynuyorlar. Kendi meşreplerine uygun bir Alevilik yaratma sevdasına düştüler. Bu çok tehlikeli bir oyundur, ellerine aldıkları bir ateş topudur ki döner kendilerini yakar."

Diktatörlüklerin yıkıldığı bir dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlere "Halkın önünde kimse duramaz, çekilin" diye telkinlerde bulunduğunu belirten Balkız, "Ancak Başbakanın bir yandan bu telkinlerde bulunurken bir yandan da kendi halkı için bu söylediklerinin tam tersini yapması anlaşılır şey değildir. Aslında anlıyoruz ki yargıyı kendi memurları haline getirdikten sonra iki partili meclis ve başkanlık sistemi hazırlıkları yapıyor. Görüyoruz ki sivil, dinci, faşist diktatörlüğe doğru gidiyoruz. Polislerden imamlar, imamlardan polisler yapmak, Mübarek yanlısı kara gömlekli milisler gibi milisler yaratmanın ilk adımlarıdır. Torba Yasası'na direnen emekçilerin üzerine panzerler gönderip su sıkmak da ilk denemelerdir" diye konuştu.

Haklarını elde etmek için 6 Mart'ta İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan bir kez daha sesleneceklerini sözlerine ekleyen Balkız, "Başbakan unutmasın ki Kahire'nin Tahrir Meydanı varsa bizim de Sıhhiye, Kadıköy, Taksim, Ulus, Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarımız var. Mitingle seçimlere doğru sadece AKP değil, tüm partilere sesleneceğiz ve hiçbir partinin taşıyıcısı olmayacağız" dedi.