Aydın Kültür Merkezi'nde düzenlenen siyaset akademisinin açılış törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptıkları hizmetleri anlattı. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için attığı bir tweeti hatırlatan Melih Gökçek, "CHP'nin Mersin, İzmir, Antalya ve Eskişehir büyükşehir belediye başkanını televizyonda açık oturuma davet ettim. Hatta, 'Bir tanesi yetmez, dördünü gönder, yetmezse sen de gel' çağrısında bulundum. Defalarca bu çağrıyı tekrarladım. Halen cevap yok. Kılıçdaroğlu dediğiniz zaman ha suya yazılan yazı, ha Kılıçdaroğlu'nun sözü. İnternete 'Kılıçaroğlu'nun gafları' diye yazın öyle gaflarla karşılaşacaksınız ki mübalağa etmiyorum. 25 saniye içerisinde bir dediğinin tersini söylüyor. Allah Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başından eksik etmesin" dedi.
İlk ders sonunda Aydın'da büyükşehir belediye başkanının AKP'li olması halinde eski başbakan Adnan Menderes'in mezarında daha rahat yatacağını söyleyen Melih Gökçek, Aydınlıların oylarını AKP'ye verilmesini istedi. AKP Aydın İl Başkanı Sadık Atay'ın hediye ettiği incirlerden yiyen Melih Gökçek, partililerin hatıra fotoğrafı isteklerini de geri çevirmedi.

Sarıgül iddiası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılması halinde aday yapılmasa bile Mahalli İdareler Seçimi'nden sonra genel başkan olacağını iddia etti.
Gökçek, basın mensuplarının soruları yanıtladı. Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere karşı en çok dava açan başkan olarak tanınan Gökçek, en son CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı İ.A.'nın attığı 'Atamın kemiklerini sızlatıyorsun 'EdepsizsinMelihGokcek' ve 'Müslüman geçinerek kul hakkı yediğin için EdepsizsinMelihGokcek' twetleri nedeniyle genç kız hakkında avukatı aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunduğu hatırlattı. Gökçek, İ.A.'nın komplike etmeye çalıştığını ve cahilce konuştuğunu öne sürüp, "Bu sanal dünyadaki özgürlüğü bazıları insanlara küfretmek, hakaret etmek iftira etmek olarak algılıyor. Böyle bir hakları yok. Kimse kimseye ne iftira atabilir ne de küfredebilir. Böyle bir hakları yok. Böyle olanları tabiri caizse terbiye etmek lazım. Bu terbiyede adaletten geçiyor. Sanal alemde karşılıklı kavga edeceğiz, karşılıklı münakaşa edeceğiz, ama bir birimize hakaret etmeyeceğiz. Medeni olacağız. Gayri medeni olanlara da adalet ile medeni hale getireceğiz" dedi.

Sarıgül'ü CHP'ye almaz

Gökçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili bir soru üzerine ise "Benim bildiğim Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ü CHP'ye almaz. Niye almaz? diye sorulacak olursa, Sarıgül CHP'ye girerse ister aday yapsınlar ister yapmasınlar, diyelim ki yaptılar, ister seçilsin ister seçilmesin yerel seçimlerden sonra CHP'ye genel başkan olur. Kılıçdaroğlu'da bunu biliyor. Hadi buyursun alsın. Aldığında da neticesine katlanır. Bu bir Melih Gökçek sözü. CHP'ye girse de aday yapılmasa bile her halikarda mahalli idareler seçimlerinden sonra CHP genel başkanı Sarıgül'dür. Bu konuda Kılıçdaroğlu'na açık çek vereyim, iddialaşalım. Bu bir öngörü değil, siyasi tecrübenin neticesidir" diye konuştu.
Deniz Baykal'ın son günlerde siyasette sahne almaya başlamasını da değerlendiren Gökçek, "Seversiniz sevmezsiniz, ama Deniz Baykal'ı kast ediyorum. Birisi gerçekten politikacı, diğeri ise kasaba politikacısıdır. Muharrem İnce'yi ise ciddiye almayın samimi söylüyorum onun ciddiye alınacak bir tarafı yok. Ne zaman ne söyleyeceği belli değil, geçenlerde 5 bin lira tazminat kazandım ondan" dedi.