Başbakan Erdoğan konuşması sırasında gazetecilerin sağlığı ile ilgili sorularına da cevapladı. Erdoğan, bir gazetecinin "Kilo vermiş görünüyorsunuz" sorusuna "4 kilo verdim" cevabını verdi.

İşte Erdoğan'ın sağlığı ile ilgili açıklamaları:

Şu anda sağlıklı olduğum için karşınızdayım. Perşembe günü YAŞ toplantısına katıldım. Dün Bakanlar Kurulu toplantımızı yaptık. Başbakanlık'ta birikmiş dosyaları inceliyorum. Tabii nekahet dönemi sebebiyle bu süreci dikkatli götürmem lazım. Ama ondan sonra yurt dışı ziyaretleri başta olmak üzere çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

Her hangi bir sıkıntı söz konusu değil. Her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Süreci hassasiyetle sürdüren bizi yalnız bırakmayan doktorlara çok teşekkür ediyorum.

Bu konuda doktorlar tarafından açıklamalar yapıldı. Ama dört kilo verdim diyebilirim.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kasım ayında bağırsaklarında meydana gelen bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmuştu.

SOYKIRIM GÖRMEK İSTEYENLER KENDİ TARİHLERİNE BAKSINLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batılı kaynakların 8 Mayıs 1945’de öldürülen 100 fransız askerini öne çıkarırken sayısı 45 bin olduğu söylenen Cezayirli şehitlerden bugün hiç kimsenin bahsetmediğini ifade ederek, "Aynı şekilde 1994’de Ruanda’da 800 bin insanın katledilmesinden Fransa’nın rolü hiç tartışılmıyor. Hiçbir tarihçi, hiçbir siyasetçi bizim tarihimzde soykırım göremez. Soykırım görmek isteyenler dönsünler ve kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar" dedi.

Erdoğan, "Umuyorum ki, Fransa Ulusal Meclisi, tarihi çarpıtma, tarihi yalanları inkar edenleri cezalandırma yanlışından bir an önce döner. Türkiye olarak, bu kasıtlı, art niyetli, popülist, haksız ve hukuksuz girişimlere karşı, her türlü diplomatik yöntemle karşı duracağımızı burada bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Sözde Ermeni Soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören, 22 Aralık’ta da Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda görüşülecek olan teklifin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde tamiri zor hasarlar açacağını sayın Sarkozy’e çok açık ve net şekilde ifade ettim. Böyle bir girişim hiç kimseye yarar sağlamaz" dedi.

CUMHURBAŞKANININ GÖREV SÜRESİ


Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı süresi ile ilgili olarak yöneltilen bir soruya; "Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili hükümet sözcümüz Bülent Arınç dün açıklama yaptı. Bizim bu yöndeki görüşümüz 7 yıldır." yanıtını verdi.

ŞİKE YASASI

Erdoğan, Sporda Şiddet Yasası ile ilgili olarak, bazı arkadaşlarının farklı açıklamalarda bulunmuş olabileceğini belirterek, "Ama nihai açıklama, çıkan son karardır. Dolayısıyla partimizin içerisinde, herhangi bir ayrılık-gayrılık böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.