Samsun Dernekleri Federasyonu’nun Kervansaray Termal Otel’de düzenlediği tanışma toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Samsunspor’un Süper Lig’e çıktığını hatırlatarak, önümüzdeki sezon başarılı olmaları dileğinde bulundu. Samsun’da hemşehriciliğin güçlü olduğunu dile getiren Arınç, köylere varıncaya kadar faal derneklerin bulunduğunu kaydetti.

Hemşehriciliğin fıtri bir duygu olduğuna işaret eden Arınç, "Sadece bizim ülkemizde olan bir gelenektir. Hemşehrilerimizin bazı bölgelerde çok güçlü, bazılarında orta derecede, bazılarında zayıf noktadadır. Mesela Manisalılar arasında hemşehrilik duyguları çok zayıftır. Ben Ankara’da bir derneği ayakta tutabilmek için Meclis başkanlığım da dahil çok çaba sarf ettim. İnsanlar birbirlerini seviyorlar ama bir araya gelmiyorlar. Birbirlerini arayıp sormuyorlar. Birbirlerinden haberleri bile yok. Çok üzüntü verici. Ama başka illerimiz hemşehrilik duygularını çok daha güçlü şekilde muhafaza ediyorlar. Bunun zararı yok" diye konuştu.


"BÜROKRASİDE HEMŞEHRİM DEYİP ÖNEMSİZ İNSANLARA GÖREV VERENLER VAR"

Hemşehriciliğin bölgecilik yaparak kötü bir durumun oluşabileceğini belirten Arınç, "Belki iyisini kötüsünü ayırt etmeden ’Benim hemşehrim’ deyip önemli noktalarda önemsiz insanlara görev vermektir. Bürokraside benim çevremde pek çok insanın da böyle yaptığını biliyorum. Görevler ehline verilmeli. Buradaki ölçü budur" dedi.