Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)'in, Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren Türk medya kuruluşlarının çalışanlarına yönelik New York'ta düzenlediği "Kuzey Amerika Medya Buluşması"nda konuştu.

İçeride olan gazetecilerin üçte ikisinin terörle mücadele kanundan dolayı hapis yattığını belirten Arınç, şunları söyledi: ''Örgütün propagandası, örgüt lehine eylem yapmak, örgüte yardım, yataklık vesaire gibi suçlar. Sorumlusu terörle mücadele kanunu. Bunlar gazetecilik sıfatını kullanıyorlar ama yargılanırken kanun karşısında yargılanırken sıfatları terörle mücadele kanununa aykırı eylemlerde bulunmak. Hemen hemen üçte biri ise Türk Ceza Kanunu'nun bazı maddelerine aykırı eylemde bulunmaları. Yani soruşturma gizliliğini ihlal etmek, yargılama görevini ihmal etmek ve etkilemek gibi buna benzer üç tane suç. Bir kısmı ise adi suçlar...''

Terörle mücadele kanununun tamamen ortadan kaldırılmasını kimselerin talep etmediğini belirten Arınç, ''Kanunu tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil, bunu da kimse talep etmiyor'' diye konuştu. Kanunda önemli bir düzenleme yaptıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, AHİM hükümlerini dikkate alarak terör örgütünün propagandasını yapma hükmünü, 'şiddete yöneltmesi' diye bir madde eklediklerini dile getirdi. Yapılan değişiklikten birçok gazetecinin faydalandığını aktaran Arınç, ''Ama örgüt gibi çalışmak hala suç olarak devam ediyor'' şeklinde konuştu.

Arınç, dile getirdiği suçlamalar dışında mesleki faaliyetlerini yerine getirmekten dolayı kimselerin yargılanıp hapse atılmadığını vurguladı. Arınç, terör ile mücadele kanununun kaldırılabilmesinin de sürdürülen barış sürecinin devamı ve terör örgütünün tamamen Türkiye'den çıkıp silahı bırakması ile mümkün olabileceğini söyledi.