Bakan Günay, İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık Yat Limanı'nda, Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından finanse edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Seferihisar Belediyesi'nin katkı sağladığı "Seferihisar Alternatif Deniz Turizminin ve Sualtı Sporlarının Geliştirilmesi Projesi"ni başlattı.
Törende, minik öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekibinin, kendisini duygulandıran bir gösteri sunduğunu kaydeden Günay, Anadolu topraklarının tarih boyunca birçok rengi, çiçeği barındırdığını anlattı.
"Bir tek çiçek solmasın, bir tek renk kaybolmasın istiyoruz' diyen Bakan Günay, uygulanacak projenin Seferihisar'ın sualtı sporlarının gelişmesine katkı sağlayacağını, engelli çocuklarının rehabilitasyonunun da proje çerçevesinde düşünüldüğünü belirterek, şöyle konuştu: "İzmir'in kültürel, doğal, tarihsel altyapısını geliştirmek için bir proje daha start alıyor. İzmir'in potansiyelini daha yukarı çekmek istiyoruz. Onun için burayı bir EXPO şehri yapmaya çalışıyoruz. Dün güzel bir toplantı yaptık, dünyaca ünlü bir turizm zincirlerinin üst yöneticisi buradaydı. Yatırım yapmaları için konuştum. İzmir'e 40 milyon avro yatırım yapma sözü verdiler. Biz de bu projeye sahip çıkmaya çalışacağız."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da İzmir'in denizden yana şanslı olmasına rağmen bu potansiyelini kullanamadığını, uygulanacak projenin sualtı güzelliklerinin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
 Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip ilçe olduklarını, ancak denizin fırsatlarını yeni yeni keşfettiklerini söyledi.
 
"Kaynak sağlayacağız"
 
Bakan Günay, daha sonra Seferihasar Öğretmenevi'nde 12 mahalle ve 8 köy muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle öğle yemeği yedi.
İzmir'de uygar bir seçim kampanyası yürütmeyen çalıştıklarını söyleyen Günay, 12 Haziran'da seçilmesi halinde İzmir'in milletvekili olacağını, halkın yararına olan her şeye destek vereceklerini ifade etti.
Günay, şöyle konuştu: "İzmir milletvekili olarak İzmir'in sorunlarını daha yakından takip etmeye, bu bölgenin potansiyelini ayağa kaldırmaya çalışacağız. Burada Teos kazımız var, bizim zamanımızda başladı. İzmir'in tarihi zengin. 21 yerde kazı çalışmaları yapılıyor. Ören yerlerine daha fazla sahipleneceğiz. Geçen yıldan daha fazla çalışacağız. 'Bana kaynak gerekiyor' diyorsa kazı heyetleri, onu da sağlayacağız.
Hangi bölge gayret gösterirse onun elinden tutmaya çalışacağız. Göreve geldiğimde arkeolojik kazılara 14 milyon lira kaynak aktarılıyordu. Arkeolojik kazılara 2010 yılında 30 milyon lira kaynak aktardık. Bu bölgede yapacak çok şey var, dünyanın özel bir coğrafyası burası. Tarıma, kültüre, turizme bakacağız."