Dünyada her geçen gün önem kazanan inovasyon konusunda yerel yönetimlerin de harekete geçmesi gerektiğini kaydeden CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, sunulan hizmetlerin hem içerik hem de işleyiş yönünden yeniden ele alınması gerektiğini kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Klübünde gençlerle biraraya gelen Atila, belediyecilik hizmetlerinde akla ve bilime dayanan, sonuç odaklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini kaydetti. Atila, "Bizim Bornova Belediyesi'nde öngördüğümüz hizmet anlayışı inovatif, yani yenileşme sağlayıcı, bir yaklaşımla olacak. Yurttaşlara yönelik bütün hizmetler hem içerik hem de işleyiş süreci yönünden gözden geçirilerek, bilimsel veriler ışığında değerlendirilecek. Daha sonra mevcut aksaklıklar tespit edilerek, daha farklı nasıl hizmet üretilebilir bu araştırılacak. Elde edilen sonuçlara göre, belediyecilikle ilgili akla gelebilecek bütün hizmetler yenilenecek" diye konuştu.

Türkiye'de inovasyon konusunda bazı eksikliklerin bulunduğuna dikkat çeken Atila, "İnovasyon denildiği zaman akla gelen ilk şey, sanayi sektörü oluyor. Bir anlamda inovasyon denildiğinde sadece buradaki ürün ve üretim süreçlerindeki yenileşme anlaşılıyor. Halbuki, inovasyon bir yaklaşım biçimi ve daha iyisine yönelik yenileşmeyi ifade ediyor. Dolayısıyla hizmet verilen her alanda bu kullanılabiliyor. Belediyelerin Türkiye'nin en büyük inovasyon merkezleri olması gerekiyor. Sonuçta sunduğunuz hizmetin etki alanı o kadar geniş ki, bunu yapmamanız yurttaşların daha iyi bir hizmet alamamasına neden oluyor" ifadesinde bulundu.

İnovasyon etkisi

Belediyeciliğe yönelik inovatif yaklaşımı bir örnekle açıklayan Atila, "Vatandaş ruhsat işlemi için belediyeye geldiği zaman birçok bürokratik işlemle uğraşmak zorunda kalıyor. Ya sıraya giriyor ya da birçok evrakı toplamak zorunda kalıyor. Basit bir imza için oradan oraya koşturup duruyor. Halbuki, bu süreç belli bir plana bağlansa bunların hiçbiri olmayacak. Farklı katlarda bulunan ama aynı işte çalışan memurları, tek bir katta toplamak bile zaman kazandırabilir. Böylece hem vatandaş hem de memur için kolaylık oluyor. Önemli olan yenileşmeyi nasıl yapacağınız. 'Bizim inovasyonluk bir hizmetimiz yok; herşeyin en iyisini yapıyoruz' düşüncesinden kurtulmak gerekiyor. Çünkü her zaman bir şeyin daha iyisi yapılabilir" dedi.