Parti tarafından 11 Nisan'da açıklanacak milletvekili aday listelerinde seçilebilir bir yerden aday gösterilmesi halinde İGC ve TGF'deki başkanlık görevlerini bırakacağını belirten Sertel, TBMM'ye milletvekili olarak girmesi halinde tüm basın mensuplarının haklarını savunacağını söyledi.
CHP'den İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, parti tarafından 11 Nisan'da bildirilecek aday listesinde yer alması durumunda her iki kurumdaki başkanlık görevlerini bırakacağını söyledi.

On beş yıldır cemiyet yönetiminde olan ve iki yıl önce de İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine seçilen Attilla Sertel, CHP'den 2. Bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı da olan Sertel, aday adaylığı başvurusunun ardından istifa kararı aldığını ancak federasyona bağlı Cemiyet Başkanları'nın seçilene kadar görevi sürdürmesi yönünde karar aldıklarını ifade etti. Kendisinin yıllardır CHP üyesi olduğunu, 1991 ile 1999 yıllarında ön seçimle milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Atilla Sertel, şöyle konuştu: "1991'de önseçimle 2. sıradan milletvekili adayı oldum. Baraj yüzde 25'di ve biz çok az bir oyla baraj altı kaldık. 1999'da da önseçimle 8. sıradan aday gösterildim. Genel Merkezden gelen iki kontenjan adayla birlikte 10. sıraya yazıldım. Ancak, o dönemde de partim baraj altı kaldı. 2009 yılında Bornova Belediye Başkan aday adayı oldum. Belki benden daha donanımlı bir arkadaşımız olduğu görüşüne varılıp aday gösterilmedim. Aday olmak benim elimde değildi, şimdi de değil."

Konuşmasında bu dönem TBMM'de sadece Yılmaz Ateş ve Ahmet Tan gibi iki gazeteci kökenli milletvekilinin bulunduğunu hatırlatan Sertel, sözlerine şöyle devam etti: "İstatistiklere baktığımızda 73 meslek grubundan milletvekili meclise girmiş. Ancak, bunlardan sadece ikisi gazeteci kökenli. 12 Haziran seçimlerinde bu sayının artması gerekir. Basın özgürlüğünün ve demokrasinin gelişmesi için buna ihtiyaç var. Milletvekili adayı gösterilir ve meclise girersem, ezilenden, emekten, demokrasiden, bağımsızlıktan yana olacağım. Türkiye'de tarımın, işçinin, memurun, emeklinin, işsizin, her kesimin sesi olacağım. İzmir'in her türlü sorununun çözümü için mücadele edeceğim. Gazetecilerin tutuklanmayacağı, özgür olacağı bir ülke için mücadele vereceğim."

CHP'den milletvekili aday adayı olan Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'a değinen Sertel, 12 Haziran seçimlerinin ardından iki gazetecinin de milletvekili seçilmesiyle birlikte meclisin geçmiş dönemlere oranla çok daha hareketli geçebileceğini söyledi. Kendisine destek veren Türkiye'deki 32 Cemiyet Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi'ne teşekkür eden Sertel, 11 Nisan'da seçilebilir yerden aday gösterilmesi halinde Federasyon Başkanlığı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevlerinden istifa edeceğini söyledi.

Sertel'i, aday adaylığını açıklamasında kendisine destek veren İzmirli gazeteciler de yalnız bırakmadı. Sertel, açıklamanın ardından gazeteci dostlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.